Poging oplichting van bejaarde vrouw

Een man die zich voordeed als medewerker van thuiszorg heeft dinsdag 14 december geprobeerd een 83-jarige vrouw op te lichten.
De man belde aan bij de woning aan de Klompenmaker en vertelde aan de vrouw dat ze te veel geld per maand heeft betaald aan thuiszorg. Omdat de bedragen klopten liet de bewoonster de man binnen. In de woning wilde hij haar pasje zien. De vrouw zocht haar thuiszorgpas, echter de man wilde haar bankpas hebben. De bewoonster kreeg argwaan en gaf de bankpas niet. Hierop is de man met een smoes weggegaan.

De man is tussen de 20 en 25 jaar en ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft een getint uiterlijk, normaal postuur en droeg donkere kleding.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren.

Tip de politie
De politie raadt iedereen sterk aan om onbekende niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.