Hyva in handen van Unitas

Hyva, de fabrikant van hydraulische componenten voor zware machines, is opgekocht door het Aziatische investeringsfonds Unitas Capital. Unitas betaalt 525 miljoen euro aan de huidige eigenaar, de Britse investeringsmaatschappij 3i. Er was eerder ook sprake van dat Hyva door het Chinese staatsbedrijf Chongqing gekocht zou worden, maar dat is niet doorgegaan.

Hyva heeft haar belangrijkste vestigingen in Nederland, maar haalt het grootste deel van haar omzet uit Azië, met name uit China en India. Unitas is van plan om het hoofdkantoor van Hyva van Alphen aan den Rijn naar Azië te verhuizen, zo liet de CEO van Unitas eerder dit jaar al weten:

Unitas plans to relocate Hyva’s headquarters to Asia to take advantage of strong regional sales, Unitas Chief Executive Andrew Liu said in November.

Yahoo: Unitas buys Dutch pump maker Hyva, pays 3i $700m

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00