SLUITING O.K’s Rijnland ziekenhuis Alphen aan den Rijn

Een paar weken terug werd er al duidelijk dat er plannen waren om in Alphen aan den Rijn bij het Rijnland Ziekenhuis de o.k.’s te gaan sluiten. 
Wat was de reactie toen? 
Nee hoor, onzin, geen sprake van, zei Ron Treffers toen. 
Nu zijn we 2 weken verder en wat blijkt? Het is geen onzin het is realiteit. 
Eigenlijk vind ik het ergste hier nog dat er glashard gelogen is. 
Hoe moeten wij als bevolking van Alphen aan den Rijn vertrouwen hebben in bestuurders van een ziekenhuis dat vandaag het ene roept en morgen weer wat anders? 
Wie zegt mij dat ik nog kan vertrouwen op afspraken met dit soort mensen? 
Ook de bedragen van de bezuinigingen verschillen, ach een miljoentje meer of minder… 
Eerst wordt er verbouwd in Alphen aan den Rijn, een opening met veel poeha gedaan, geld in gepompt en verbeterde er gelukkig allerlei dingen en vervolgens zijn we weer terug bij af. 
En in het weekend, na 17.00 uur of als je op het sportveld iets gebeurd heb je al helemaal pech. 
In 1996 zijn we verhuisd vanuit Haarlem naar Alphen aan den Rijn. Van het begin af aan heb ik me verbaasd over het feit dat je in Alphen eigenlijk niet een echt ziekenhuis hebt, maar een soort veredelde polikliniek. Die nog niet eens voor alle specialisaties op alle dagen open is. 
In Haarlem hadden we de keuze, net als Leiden beschikte het toen over meerdere ziekenhuizen. 
In 2000 zijn we noodgedwongen met een kind van een jaar nog zelf naar Leiden gereden, omdat ze ernstig ten val kwam, van de commode afgevallen: scheurtje in haar schedel met mogelijk een bloeding.Enige jaren later, gewoon overdag kwam ze met haar voet tussen de spaken van de fiets, behoorlijk ernstig, maar ook toen moesten we zelf naar Leiderdorp rijden, nadat er in Alphen in het ziekenhuis niemand naar wilde kijken en vergis je niet, dit was overdag! 
Het zijn toch middeleeuwse toestanden, we leven in 2010 hoor. 
En als je niet beschikt over eigen vervoer heb je helemaal een probleem, ook als er iemand uit je omgeving bv langdurig opgenomen wordt in Leiderdorp. Probeer dan maar eens iedere dag op bezoek te gaan met het openbaar vervoer. 
Conclusie: WANNEEER worden die bestuurders eens wakker, maar ook de hele Alphense bevolking? 
Men moppert wel, maar heeft het idee er toch niets aan te kunnen doen. En als zelfs, zoals van de week in de krant stond, er gemeenteraadsleden zoals Gerard van As zeggen dat ze er niets aan kunnen doen… zit er wat mij betreft een heel groot verschil tussen niks KUNNEN doen of niks WILLEN doen. En het is nog niet te laat, maar er moet en zal echt actie moeten worden genomen, als bevolking hebben we ook de verantwoording voor de generatie die na ons komt. 
Daar kun je toch echt niet aan verkopen: ja ik las het wel in de krant, maar heb lekker met mijn benen op de bank gezeten en er niks aan gedaan, want ach ik dacht dat heeft toch geen zin. 
Kom op mensen, het gaat om ons allemaal! Kom uit je luie stoel, van je bank en laat weten wat je er van vindt, verzin een goede actie of laat weten hoe we gezamenlijk tot een actie kunnen komen. 
Ik ben er in ieder geval klaar voor, mijn bank kan wel even wachten… 
Marianne Suidgeest

 

(Met toestemming overgenomen)

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.