Politie vraagt Alphenaren om hulp bij onderzoek explosie

Politie Hollands Midden vraagt in het onderzoek naar de oorzaak van de explosie in een flat aan de Argostraat in Alphen aan den Rijn de hulp van de inwoners. Het rechercheonderzoek is nog steeds in volle gang, maar de recherche mist mogelijk nog belangrijke informatie die kan bijdragen om achter de oorzaak van de explosie te komen. 
Het rechercheteam verzoekt mensen die het slachtoffer op zaterdag 4 en zondag 5 december nog hebben gezien contact op te nemen met de politie. Het slachtoffer is op de fiets vertrokken van zijn woning in de Argostraat, mogelijk dat iemand hem heeft gezien. Ook mensen met wie de politie nog niet heeft gesproken, maar wel informatie hebben over deze zaak kunnen contact opnemen. Getuigen kunnen bellen via 0900-8844.

Signalement    
Het 46-jarige slachtoffer was ongeveer 1.64 meter groot en had donkerblond haar. Hij had een normaal tot tenger postuur. Bij dit bericht zijn recente foto’s van het slachtoffer geplaatst.

Onderzoek    
Het is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak van de explosie is geweest. Het rechercheteam, door politie Team Grootschalige Opsporing (TGO) genoemd, heeft inmiddels een buurt- en passantenonderzoek uitgevoerd. Het forensisch onderzoek in en rond de woning wordt nog steeds bemoeilijkt door de technische staat van de flat. Forensisch onderzoek in de woning kan pas in de loop van deze week starten. Ook wordt er forensisch onderzoek gedaan in vijf woningen rondom de flat waar de explosie is geweest. Het sporenonderzoek rondom de woning is inmiddels wel afgerond. In totaal 30 rechercheurs doen onderzoek om de oorzaak van de explosie te achterhalen.

Explosie 
Maandagmiddag 6 december was er even na 13.00 uur een explosie in een flat aan de Argostraat in Alphen aan den Rijn. Bij de explosie kwam de 46-jarige bewoner om het leven en raakten twee mensen lichtgewond. Diverse appartementen raakten bij de explosie ernstig beschadigd. Direct na de explosie zijn alle bewoners uit de flat geëvacueerd en zijn in hotels ondergebracht. Uit een eerste onderzoek door politie en brandweer bleek dat een gasexplosie niet aannemelijk is.

Eerder vandaag: Politie toont foto dode Argostraat

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.