MAGIE IN HET OUDE EGYPTE

Op woensdagavond 15 december om 19:30 uur geeft Diana de Wild van het Leidse Rijksmuseum van Oudheden een lezing over dit onderwerp, naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling die momenteel in het museum te bezoeken is.
De lezing wordt georganiseerd door de Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn en vindt paats in het Leerpark Groene Hart locatie West, Prinses Beatrixlaan 4.

In de tijd van de farao’s was het hele leven doordrenkt van het geloof in magie. Krachtige amuletten beschermden tegen ziektes, hielpen bij de bevalling of weerden boze demonen af. Magische spreuken op papyrusrollen gaven recepten tegen allerlei kwaad. Niet alleen tijdens hun leven hadden de Egyptenaren amuletten nodig, ook na hun dood was magie hard nodig, want alleen met behulp van magie kon de dode in het hiernamaals weer tot leven komen.

Het laatste deel van de tentoonstelling laat zien dat Egyptische magie nog steeds leeft in onze tijd: via allerlei tradities zijn Egyptische symbolen als een piramide en het anchteken in onze cultuur terecht gekomen.

Inschrijven kan (ook online) via www.vuar.nl en via het programmaboekje van de Volksuniversiteit, dat ligt in bibliotheken en stadskantoren. Men kan zich ook op de avond zelf inschrijven.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.