Niet een echt wintertje

Een hogedrukgebied dat bij de Britse Eilanden ligt gaat in de loop van de week terug naar het noordwestelijk deel van de Atlantische oceaan, daar door hebben we niet veel last van een koude lucht stroming. Na woensdag gaan er meer storingen komen die (natte) sneeuw / regen gaan geven. De eerste dagen nog licht tot matige vorst in de nachten overdag dicht bij de nul grens. Daarna alleen nog lichte vorst in de nacht dus elke ochtend kans op gladheid.

Maandag is het in de ochtend licht bewolkt, in de middag wordt de bewolking dikker en gaan er buien komen die naar het zuiden weg trekken. De temperatuur ligt op de dag rond de 4 graden en in de nacht gaat het licht vriezen, de wind is zwak tot matig en zal uit oostelijke richting komen.

Dinsdag is het half tot zwaar bewolkt en houden we een kleine kans op een sneeuw buitje, de temperatuur zal overdag rond de 0 graden liggen en in de nacht lichte tot matige vorst. Door de aantrekkende wind zal de gevoels temperatuur wel rond de -6/ -8 liggen. De wind is matig en komt uit noordoostelijke richting.
 
Woensdag is het in de ochtend nog licht bewolkt in de middag komen er steeds meer wolken bij en hebben we kans op een kleine winters buitje, de temperatuur is overdag rond de 2 graden en in de nacht hebben we lichte vorst. De wind gaat wel weer koud aanvoelen en zal matig zijn en uit noordelijker richting komen.

Donderdag is het zwaar bewolkt en aardig wat buien, de temperatuur zal overdag rond de 4 graden zijn en in de nacht weer lichte vorst. De wind is matig en zal uit zuidwestelijke richting komen.

Vrijdag is het bewolkt met lokaal winters buitje, de temperatuur ligt overdag rond de 3 graden en in de nacht lichte vorst, er staat een matige wind en die komt uit westelijke richting. Voor het weekend zie ik nog geen echte kou aankomen maar eerder herfstachtig weer.

Groetjes Ronald
www.weerstationteraar.nl

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00