Artiesten Glazen Huis bekend

Van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 december organiseert Alphen Stad FM/TV: Alphen Stad FM/TV Serious Request. In de laatste week voor kerst zamelt de Alphense omroep geld in voor kinderen die getroffen zijn door HIV. Vier radio-DJ’s van Alphen Stad FM/TV worden opgesloten in het Glazen Huis op het Thorbeckeplein, waar tijdens dit grootse evenement tevens een groot podium is geplaatst. Verschillende artiesten verzorgen iedere avond optredens op het Alphen Stad FM/TV Serious Request Podium!

Gelijktijdig met het insluiten van de vier radio-DJ’s door wethouder Tseard Hoekstra, opent de in Alphen bekende DJ Roderick op zaterdag 18 december om 20.00 uur het zesdaagse podiumprogramma. Roderick is eigenaar en huis-DJ van uitgaansgelegenheid M’n Schatje en bekend van de altijd zeer succesvolle straatfeesten in de Julianastraat. De Hazerswoudse band Lekker treedt maandag 20 december op. Lekker is niet alleen bekend van de populaire optredens op de Alphense Jaarmarkt, -Koninginnedag en Trekkertrek, maar zijn komende zomer ook te zien op onder andere het Oerol Festival (Terschelling). Oud-Idols finaliste Dewi doet Alphen die avond ook aan. In 2003 eindigde Dewi Pechler op de vierde plaats van het populaire televisieprogramma Idols. Dat leverde haar in datzelfde jaar twee top tien hits op in de Top 40. De 27-jarige Friezin speelde in 2007/2008 in de musical Hair en bereikte eind 2009 als ‘mystery popstar’ de halve finale van het televisieprogramma Popstars (SBS6). Handsome Poets sluit de maandagavond af. De poprockband is bekend geworden met hun optredens bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Dit jaar is Handsome Poets ook 3FM Serious Talent band geworden. Daarmee lijken ze in de voetsporen te treden van Caro Emerald, die in 2009 deze titel kreeg. Inmiddels staat hun nieuwste single “Dance (The War Is Over)” in de Top 40 en is tevens het anthem is van Alphen Stad FM/TV Serious Request 2010.

Woensdag 22 december wordt een voornamelijk Nederlandstalige avond. Naast de lokaal bekende Marco de Hollander betreden ook onder andere Helemaal Hollands, Danny Lit (Cooldown Café) en Vinzzent (Songfestival) het Alphen Stad FM/TV Serious Request Podium. Helemaal Hollands scoorde dit jaar een top tien hit, “De Ober”, geschreven door Jan Smit en Simon Keizer (Nick & Simon). Op de slotavond, donderdag 23 december, komen Jeroen Post, Valerie van Krimpen, DJ Galaga en Henkie. Jeroen Post werd bekend bij het Nederlandse publiek als VJ van TMF. Post draait wekelijks in de grootste discotheken en heeft zijn eigen radio-programma bij SLAM!FM. De Alphense Valerie van Krimpen stond onlangs in de liveshows van Popstars. DJ Galaga is bekend van de grote hits als: “What do you say to the DJ?” en “The Game”. Galaga’s vader Henkie treedt ook op. In 2006 scoorde Henkie een nummer één hit met “Lief klein konijntje”.

Verder worden er gedurende de hele week optredens verzorgd door onder andere: DJ Hans, Toine Kremer, Marco Laros, DJ Stayfan, Under Influence en Marloes Vriend (winnares Alphen Idols). Een totaaloverzicht van alle optredende artiesten is te vinden op: www.alphenstadfm.nl/seriousrequest en in bijgevoegd schema.

Kom in actie!   
Tijdens Alphen Stad FM/TV Serious Request 2010 kun je op veel verschillende manieren geld doneren. Daarnaast vraagt Alphen Stad FM/TV aan jou om in actie te komen voor het goede doel. En dit kan natuurlijk al voordat de Alphen Stad FM/TV Serious Request 2010 actie is begonnen. Ga dus snel aan de slag en probeer op een leuke en originele manier geld op te halen. Organiseer een sponsorloop, haal geld op door lege flessen in te zamelen, verkoop zelfgemaakte koekjes… Maar een eigen actie verzinnen is natuurlijk nog leuker. Dit kan op school, bij sportverenigingen en natuurlijk ook met collega’s op het werk! Of vraag tijdens het evenement een plaatje aan op de radio.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00