Raad Rijnwoude gaat toch VOOR fusie stemmen

De raadsvergadering in de gemeente Rijnwoude over het starten van het fusieproces tussen Alphen, Boskoop en Rijnwoude lijkt een stuk minder spannend te worden. Waren eerst alleen D66 en VVD in Rijnwoude voor een fusie, vandaag werd bekend dat ook PvdA in Rijnwoude het fusieproces wil starten. Hierdoor is een ruime meerderheid in de raad van Rijnwoude voor het starten van een vrijwillig fusieproces.

De drie partijen stellen voor zelf per direct de voorbereiding te treffen voor het starten van een zogenaamde ‘Ahri procedure’ met Alphen aan den Rijn en Boskoop om gezamenlijk te komen tot een herindeling van deze gemeenten per 1 januari 2014. Hiermee lijkt de uitkomst van de vergadering welke vanavond bezig is al min of meer vast te staan. In Alphen is afgelopen maandag een vergelijkbaar besluit genomen. In Boskoop zal vanavond een vergelijkbaar besluit genomen worden, daar willen alle partijen graag fuseren.

Gemeente Rijnwoude: VVD, D66 en PvdA dienen initiatiefvoorstel in

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17