Cantabile geeft 3 kerstconcerten

Alphens kamerkoor Cantabile met drie kerstconcerten in Alphen en omstreken

clip_image002

Met een gloednieuw kerstconcertprogramma hoopt Cantabile in de tijd vóór Kerst weer volle zalen te trekken. Werken worden uitgevoerd van Melchior Franck, Edward Naylor, Otto Olsson, Arvo Pärt, e.a. Telkens na de pauze zingt het 14stemmig vocaal ensemble carols in bewerkingen van hedendaagse componisten. Met ´tussendoortjes´ van het trio Sannie de Jongh, dwarsfluit, Theo-Hans Kuijvenhoven, hobo en Simon Stelling – dirigent van kamerkoor Cantabile – achter de vleugel. De concerten vinden achtereenvolgens plaats op woensdag 15 december in Alphen aan den Rijn (Oudshoornse kerk), zaterdag 18 december in Rijnsaterswoude (Woudse dom) en op zondag 19 december in Uithoorn (Thamerkerk).

Kerst heeft van oorsprong te maken met de onderkant van de samenleving. Na jarenlang rond Kerst meegewerkt te hebben aan muzikale festijnen voor cliënten van Ipse de Bruggen, heeft Cantabile dit jaar 25 vrijkaarten geregeld voor mensen die vaste klant zijn bij de voedselbank. Een muzikaal signaal tegen armoe en cultuurverarming.

De concerten openen met een spetterend ´Ein Kind ist uns geboren´ van Melchior Franck (1579-1639). Een ander, weinig uitgevoerd, maar imposant stuk is ´Vox dicentis´van Edward Naylor (1867-1934). Naylor, Shakespear-kenner en componist in Cambridge, mixte 16e eeuwse muziekstijlen met die van de 20e eeuw. Zijn ´Vox dicentis´ is een imposante muzikale vertolking van een bekende en geliefde tekst van de bijbelse profeet Jesaja. Uit diezelfde tijd klinkt het ´Ave Maris Stella´ van de Zweedse componist Otto Olsson. In zijn ´Nunc Dimittis´ wordt een andere 20e eeuwse grootheid wordt ten gehore gebracht, Arvo Pärt. Meditatieve muziek, klinkend in eenvoud, maar uiterst ingewikkeld in uitvoering. Na de pauze van de concerten komt lichtvoetiger genre aan bod. Een aantal carols in bewerking van de inmiddels beroemde en geliefde componist John Rutter, maar ook close-harmony en jazzy bewerkingen zijn te horen .

De vaste bezoekers van de Kerstconcerten kennen de kwaliteit en de vreugde van het (samen)spel van het bekende instrumentale trio Sannie de Jongh, Theo-Hans Kuijvenhoven en Simon Stelling. Kaarten te verkrijgen aan de deuren van de concertzalen. Prijs € 15.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.