SCHILDERIJEN VAN OUDE MEESTERS UIT EEN AMERIKAANSE PRIVÉVERZAMELING

Op dinsdagavond 7 december om 20:00 uur geeft kunsthistorica Lisette le Blanc in de bibliotheek aan de Thorbeckestraat 1a een dialezing naar aanleiding van de expositie ‘Made in Holland’ in het Mauritshuis. De lezing wordt georganiseerd door de Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn.

Niet alle oude meesters bevinden zich in een museum. Ook in bijzondere collecties van verzamelaars over de hele wereld zijn prachtige en bijzondere stukken te vinden. Het Mauritshuis presenteert de topstukken uit de collectie van de Nederlandse Amerikaan Eijk de Mol van Otterloo, die in 1977 met zijn echtgenote naar Amerika emigreerde en daar fortuin maakte als zakenbankier.

Zij startten in 1993 met het samenstellen van de verzameling, daarbij o.a. geadviseerd door Frits Duparc, tot eind 2007 directeur van het Mauritshuis, waar de collectie dus nu te bewonderen is.
Er worden werken getoond van onder andere Rembrandt, Jan Steen, Frans Hals en Gerard Dou.

Inschrijven kan (ook online) via www.vuar.nl en via het programmaboekje van de Volksuniversiteit, dat ligt in bibliotheken en stadskantoren. Men kan zich ook op de avond zelf inschrijven.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.