Politie, overheid en corporaties gaan harder optreden tegen hennepteelt

De regio Hollands Midden gaat harder optreden tegen hennep. Hiertoe zal op 8 december een convenant getekend worden door politie, openbaar ministerie, gemeenten binnen de regio, netbeheerder Stedin en woningbouwcorporaties.

Veel mensen associëren cannabis met gemoedelijke coffeeshops en kleinschalige kwekerijen, maar in de praktijk blijkt dit anders te liggen. De teelt van hennep levert (dodelijke) slachtoffers op. De grootschalige kwekerijen maken vaak gebruik van illegaal afgetapte stroom, wat voor onveilige situaties stoort. Het risico op brand als gevolg van hennepkwekerijen is ook groot.

Woensdag 8 december zal er een convenant worden getekend waarbij afspraken worden gemaakt om de informatie-uitwisseling tussen de verschillende partners en daarmee de integrale aanpak van hennepbestrijding te realiseren. Deze aanpak bestaat uit een combinatie van strafrechtelijke, bestuursrechtelijke en civielrechtelijke maatregelen. Het convenant is ondertekend door vertegenwoordigers van Politie Hollands Midden, de gemeenten binnen de veiligheidsregio Hollands Midden, het Openbaar Ministerie, netbeheerder Stedin en woningbouwcorporaties.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00