Nieuwe gemeente gaat (geen) Rijn en Gouwe heten

Alphen Stad FM stelt dat de fusiegemeente van Alphen, Boskoop en Rijnwoude onder de naam “Rijn en Gouwe" door het leven zal gaan. Dit omdat enkele gemeenteleden tijdens de diverse vergaderavonden deze naam gesuggereerd hebben.

Zelf lijkt het me erg onwaarschijnlijk dat een fusiegemeente echt Rijn en Gouwe zal gaan heten. De naam Alphen aan den Rijn is bekend, Rijn en Gouwe zegt weinig tot niks. Het voordeel van een nieuwe gemeentenaam is wel dat dit suggereert dat er sprake is van een fusie van gelijken, en of dat echt zo is kan over gediscussieerd worden. Uiteindelijk is Alphen een vrij grote gemeente die niks hoeft, terwijl de keuze voor Boskoop en Rijnwoude voor een herindeling een stuk minder vrijblijvend is. Alphen hoeft niet samen hoewel het wel voordelen heeft. De suggestie dat de hele fusie voortkomt uit imperialistische ambities van Alphen.

imageAlphense imperialisten ?

Dit was wat PvdA-fractievoorzitter Henk Goes (links) uit Rijnwoude twitterde na afloop van de bijeenkomst van afgelopen maandag: “De aap is uit de mouw gekomen. Van burenhulp naar imperialisten”www.rijnengouwe.com

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.