Sportgala Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 26 maart 2011 vindt het eerste Sportgala van Alphen aan den Rijn plaats. Het Alphense Sportgala is een initiatief van de Stichting Sportspectrum, de Sportraad en de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij willen met het Sportgala topsport in Alphen aan den Rijn onder de aandacht brengen.

Nieuwe uitstraling    
Met het Sportgala willen de drie partijen een nieuwe dimensie geven aan de sportverkiezing van het jaar, de sportpenning en de Wall of Fame. Er wordt ook een sportfotoverkiezing aan toegevoegd. Alphen aan den Rijn heeft veel kampioenen in huis en met  het Sportgala krijgen deze kampioenen de aandacht die zij verdienen! Alphen aan den  Rijn is trots op haar sporters.

Nominaties Sportgala 2010 van start 
Jaarlijks worden de individuele sporters en sportteams uit de gemeente Alphen aan den  Rijn gehuldigd. Deze  sporters hebben in het voorgaande jaar een kampioenschap behaald  op nationaal of internationaal niveau.   
Het nomineren van sportkampioenen uit 2010 is vanaf 1 december mogelijk. Iedereen  kan tot 15 januari 2011 kandidaten voordragen via het aanmeldformulier op de website  www.sportgala-alphen.nl.

Van 1 februari tot en met 28 februari 2011 kunnen de inwoners  van Alphen aan den Rijn via internet stemmen op zijn of haar favoriete genomineerde  sporter of sportteam. Ook een deskundige jury van media- en sportspecialisten en een  jury-commissie zal zich buigen over alle genomineerden. Tijdens het Sportgala wordt de  uitslag van de sportverkiezing bekend gemaakt. De voorwaarden voor nomineren staan ook vermeld op de website. Het Sportgala zelf wordt op zaterdag 26 maart gehouden in  de Limeshal in Alphen aan den Rijn. Het Sportgala Alphen aan den Rijn is het erepodium voor succesvolle sporters, sportverenigingen en sportfotografen. Tijdens een avondvullend  
programma met diverse optredens worden de prijzen uitgereikt.

Uit te reiken prijzen:

   

 • Sportprijs individueel; bestemd voor de mannelijke en vrouwelijke sporter die een op merkelijke prestatie heeft geboekt en als voorbeeld dient voor anderen.
 •  

 • Sportprijs team; bestemd voor de ploeg die een opmerkelijke prestatie heeft geboekt en een sportvereniging die bijvoorbeeld meerdere succesvolle teams heeft.
 •  

 • Sportprijs voor het jeugdtalent; een aanmoedigingsprijs, bestemd voor het talent tot 18 jaar dat flinke progressie heeft gemaakt.
 •  

 • Prijs voor de mooiste Sportfoto. Hiervoor kan iedereen in aanmerking komen die een sportfoto heeft gemaakt tijdens een sportwedstrijd van een Alphense sport of sport ploeg.

Bekendmaking van de sporters die een plaats krijgen in de Wall of Fame. Uitreiking van de  sportpenning van de gemeente Alphen aan den Rijn, aan sporters die op internationaal topsport-niveau Alphen aan den Rijn op de kaart hebben gezet. Inwoners Alphen aan den Rijn kunnen ook stemmen. De jury-samenstelling is ten opzichte van voorgaande jaren  gewijzigd. Vanaf 1 februari 2011 kunnen óók de inwoners stemmen op hun favoriete  winnaar. Naast de Alphense inwoners zal de jury bestaan uit een mediacommissie en de jurycommissie van de organisatie. Alle drie de commissies vertegenwoordigen een derde van de stemmen. De jury-voorzitter is wethouder Michel Du Chatinier.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17