PVV wil “A3” door Groene Hart

De PVV wil een rechtstreekse snelweg van Amsterdam naar Rotterdam aanleggen. Deze snelweg zou vanaf Gouda door het Groene Hart lopen. Deze snelweg zou dan via een openbare aanbesteding moeten worden aangelegd als tolweg. Het regeerakkoord biedt daar ruimte voor.

De Telegraaf:

In het rijkswegenplan van 1932 stond de rijksweg 3 al ingetekend, als directe verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam, via Gouda. In de jaren zeventig werd het traject, dat dwars door het Groene Hart zou moeten, afgeblazen.

In het regeerakkoord staat aangekondigd dat nieuwe supersnelwegen kunnen worden gefinancierd door investeringen van bijvoorbeeld pensioenfondsen en tolheffing. Volgens de PVV leent dit traject zich daar prima voor.

„Deze weg staat al zolang ingetekend in het rijkswegenplan, we moeten hier vaart achter zetten”, stelt De Mos, die wijst op de miljarden aan schade die de files jaarlijks opleveren. „Ik weet zeker dat er vanuit het bedrijfsleven interesse is, met tol kan dat terugverdiend worden. Ik denk dat veel mensen dat er wel voor over hebben.”

PVV kamerlid De Mos zal deze week bij de minister de aanleg van deze weg bepleiten. Volgens de PVV zou een dergelijke snelweg de A4 en de A13 ontlasten. Dat de route dwars door het Groene Hart loopt is volgens de PVV geen probleem. Regeringspartij VVD vindt het voorstel de moeite van het onderzoeken waard, mits dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van het Groene Hart.

Telegraaf: PVV wil aanleg van tolsnelweg

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.