Heftruck Jungheinrich mindert automatisch vaart in binnenruimtes

Inzetfoto Jungheinrich LPG heftruck TFG 430s met Hydrostatic Drive

Jungheinrich introduceert een nieuw veiligheidssysteem waarmee vorkheftrucks automatisch afremmen zodra ze een binnenruimte inrijden. Ook kan de hefsnelheid tegelijk worden begrensd. Het veiligheidssysteem komt naast de eerder door Jungheinrich geïntroduceerde stabiliteitssystemen die de rijsnelheid met geheven mast en in bochten begrenzen.

Vooral bij bedrijven met een gemixte inzet binnen en buiten komt het nieuwe veiligheidssysteem tot haar recht. Nu wordt bij veel van dergelijke bedrijven nog erg snel binnen gereden. Bij andere bedrijven worden de heftrucks begrensd op een veilige snelheid voor de binnenruimtes, maar daar wordt buiten dan juist weer aan productiviteit ingeboet. Met het nieuwe veiligheidssysteem van Jungheinrich wordt het mogelijk om de maximum werksnelheden binnen en buiten te differentiëren.

Automatisch systeem op basis van radar

Jungheinrich maakt voor het systeem gebruik van een radar aan het cabinedak van de heftruck die een kegelvormig radarsignaal naar boven uitstoot. Aan de hand van het signaal dat retour komt, krijgt de trucksoftware opdracht om de rijsnelheid te begrenzen of juist de begrenzing op te heffen. Het systeem werkt volledig automatisch. De actuele status wordt op het dashboard van de chauffeur getoond, maar is ook voor omstanders buiten de heftruck zichtbaar door een lichtbalkje van rode en groene lampjes op de cabine. Ook de hydraulische functies van de heftruck kunnen door het systeem worden begrensd of zelfs uitgeschakeld.

Jungheinrich introduceert het systeem allereerst op de diesel- en LPG-vorkheftrucks met Hydrostatic Drive aandrijving. Gezien het verbod op het gebruik van dieselheftrucks in binnenruimtes verwacht de Nederlandse vestiging in de praktijk het systeem alleen op LPG-heftrucks toe te passen.

Vooruitstrevende veiligheidssystemen

Jungheinrich biedt diverse vooruitstrevende veiligheidssystemen op en rondom vorkheftrucks. Zo vermindert Drive Control automatisch de rijsnelheid in bochten en wanneer de last hoger dan 1500 mm geheven wordt. Lift Control gaat nog een stap verder en vermindert tevens automatisch de neigsnelheid, biedt neighoek-aanduiding op het dashboard en verschuift de sideshift naar het (veiligere) midden met een druk op de knop. Access Control zorgt ervoor dat de vorkheftruck niet zonder gordel om kan worden gestart.

Nagenoeg alle heftrucks van Jungheinrich beschikken standaard ook over een automatische parkeerrem. Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten en de heftruck tot stilstand is afgeremd, wordt de parkeerrem automatisch geactiveerd. Ook op hellingen. Zo kunnen de trucks nooit onbedoeld wegrollen.

Jungheinrich behoort tot de top drie van grootste leveranciers en producenten van intern transport oplossingen ter wereld. De Nederlandse vestiging staat in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan vele verschillende soorten hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, medewerkertrainingen en advies en ontwikkelt het eigen softwarepakketten voor in en om het magazijn.

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen