SG De Gouwe-AZC pakt 4 punten in 1 weekend

Zaterdagavond speelde de dames van SG De Gouwe-AZC in de Sniep in Waddinxveen tegen het eerste damesteam van Ed Hardy HZC de Robben. De bezoeksters probeerden vanaf het begin het aanspelen van de midvoor van SG De Gouwe-AZC onmogelijk te maken. Dit verhinderde echter niet dat Karen Weerd vanaf die positie de 1-0 kon laten aantekenen. De Robben hadden echter een passend antwoord en konden via 2 goede aanvallen zelfs op 1-2 komen. Daarna pakte de thuisploeg echter het heft in handen. Marjolein Russchenberg profiteerde van afstand goed van de geschonken ruimte en Suzan Kaynar verzilverde de strafworp die was toegekend na een fout op Karen Weerd. Bij de 4-2 waren de rollen omgekeerd. Suzan Kaynar kreeg een strafworp mee na een goede actie op de midvoor die vervolgens door Karen Weerd tot doelpunt werd gepromoveerd. De Robben kon de achterstand nog verkleinen voordat Lotte Huisman uit een manmeer de 5-3 tussenstand op het bord bracht. In de tweede periode ging het aanvankelijk vrij eenvoudig voor SG De Gouwe-AZC. Via opnieuw Marjolein Russchenberg werd de voorsprong vergroot, de Robben deed nog wat terug uit een overtalsituatie, maar Esme Spoor wist, ook uit een manmeer, de kloof weer op 3 te brengen. Daarna verslapte de aandacht wat bij de thuisploeg, hetgeen de Robben de gelegenheid gaf om dichterbij te komen. Met een doelpunt uit een manmeer en een schot van afstand werd de ruststand zelfs 7-6. De wedstrijd werd weer spannend, maar bij de start van de derde periode waren de dames van SG De Gouwe-AZC weer beter bij de les. Met doelpunten van Karen Weerd, Gaby Hukker en Suzan Kaynar werd de een geruststellende 10-6 bewerkstelligd. Slordigheden achterin bleven echter voor gevaarlijke situaties leiden. Het duurde dan ook niet lang voordat de Robben een doelpunt terug konden komen. Het was vervolgens aan Suzan Kaynar om de wedstrijd vroegtijdig veilig te stellen door nog twee doelpunten aan haar totaal toe te voegen. Doordat de Robben ook nog een strafworp misten kon de laatste fase worden aangevangen met een 12-7 voorsprong. Die laatste periode kende een nogal chaotisch verloop. De Robben werden maar liefst vijfmaal beloond met een manmeer terwijl de midvooracties van de Gouwse dames geen genade konden vinden in de ogen van de scheidsrechters. Gevolg was een periode met weinig lijn in het spel. De Robben profiteerden echter niet echt en konden slechts twee van de overtalsituaties omzetten in doelpunten. Tussendoor scoorde Judith van der Kruk, ook uit een manmeer, haar eerste doelpunt in de hoofdklasse. Het laatste woord in de wedstrijd was aan Karen Weerd, die met haar vierde doelpunt de eindstand op 14-9 bracht.

Periodestanden: 5-3, 2-3,5-1, 2-1 Doelpunten SG De Gouwe-AZC: Karen Weerd 4, Suzan Kaynar 4, Marjolein Russchenberg, Gaby Hukker, Esme Spoor, Lotte Huisman en Judith van der Kruk Manmeer SG De Gouwe- AZC: 4 uit 7

Zondagmiddag kwam de ongeslagen koploper van poule B op bezoek bij de dames van SG De Gouwe-AZC. Een lastige tegenstander, maar de thuisploeg ging overtuigend van start. In minder dan geen tijd stond er een 2-0 voorsprong op het bord via 2 foutloos uitgespeelde overtalsituaties. Tweemaal met Karen Weerd als afmaker. UZSC wist zich echter te herstellen en bracht de stand terug op 2-2. Ook de derde manmeer van SG De Gouwe-AZC leverde een doelpunt op, ditmaal via Marjolein Russchenberg. Nogmaals kon UZSC de stand gelijk trekken, ook met een manmeer. Nogmaals Karen Weerd en Suzan Kaynar brachten de Waddinxveen/ Alphen combinatie op een verdiende 5-3 voorsprong na de eerste periode. Waar men zou verwachten dat het favoriete USZC in de tweede periode de aansluiting zou kunnen herstellen, daar bleef SG De Gouwe-AZC de wedstrijd overtuigend in handen houden. UZSC slaagde er weliswaar grotendeels in om de pass op de midvoor onmogelijk te maken, de schoten uit tweede lijn bleken echter gevaarlijk genoeg. Tweemaal Marjolein Russchenberg en eenmaal Esme Spoor profiteerden goed van de geboden ruimte door de Utrechtse keepster te verschalken. UZSC kon nog wel wat terug doen via een benutte manmeer, maar de 8-4 voorsprong na de tweede periode was toch een mooi resultaat. In de derde periode wist de thuisploeg aanvankelijk het overwicht goed te behouden en de voorsprong zelfs tot 10-4 uit te breiden, Karen Weerd en Suzan Kaynar waren beiden doeltreffend. Daarna begon het echter nadrukkelijk minder goed te lopen bij de dames van SG De Gouwe-AZC. Een paar keer slecht afwerken en onnodig en slordig balverlies leidde een fase in, waarin UZSC opnieuw in de kansen ging geloven. UZSC benutte de kansen waaronder 2 maal via een manmeer en wist nog voor het einde van de periode de aansluiting te bewerkstelligen. In de vierde periode kreeg de Gouwe-AZC weer iets meer vat op de wedstrijd, alleen aanvallend bleef het erg mager. De mogelijkheden die er wel waren werden niet goed uitgespeeld. UZSC kwam echter ook minder eenvoudig aan haar doelpunten als in de tweede helft van de derde periode. Aan het begin van de laatste periode was daardoor de stand 10-9. Ondanks nog enkele hachelijke momenten voor beide doelen wist alleen UZSC nog één keer te scoren en zo de eindstand op 10-10 te brengen Een over het algemeen goede wedstrijd van de Dames van SG De Gouwe-AZC, waarbij binnen een paar minuten echter wel een mooie voorsprong werd weggegeven. Bij winst was de achterstand op de nummer 2 met nog 3 wedstrijden te gaan 3 punten geworden en had er nog een kansje in gezeten voor de tweede plek Het vertoonde spel over het grootste deel van deze 2 wedstrijden geeft echter veel vertrouwen voor de tweede helft van de competitie wanneer het er echt om gaat. om bij de eerste 2 in de B poule te eindigen. De Dames komen pas weer in actie op 15 januari 2011.

Periodestanden: 5-3, 3-1,2-5, 0-1 Doelpunten SG De Gouwe-AZC: Karen Weerd 4, Marjolein Russchenberg 3, Suzan Kaynar 2 en Esme Spoor Manmeer SG De Gouwe- AZC: 4 uit 9

Geef een reactie

Recent nieuws

Gymvereniging Hou Vast stopt er mee 01.07.2019 16:39

SP: MAX mag blijven: actievoeren werkt! 08.06.2019 09:28

Kaartverkoop Parkvilla Theaterseizoen 2019-2020 gestart! 31.05.2019 17:03

Hulpverleners druk met loslopende dieren 31.05.2019 13:52

Eerste NOM-woningen in Alphen aan den Rijn verhuurd 04.03.2019 20:34

Nieuwe Prinsen en Pages voor de Cascarvieten 03.03.2019 18:37

Zilveren Tomaat voor SP veteraan Gerard Harmes 17.01.2019 15:30 SP Alphen

Donderdag 17 januari 2019 is het weer zover 17.01.2019 15:06 Politie Alphen aan den Rijn

Zondag 20 januari: Maandelijkse bidstond 17.01.2019 15:06 Sionskerk Alphen

Alphen aan den Rijn – Drie verdachten berovingen met taser aangehouden 17.01.2019 14:56 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Actief voor de circulaire economie 17.01.2019 14:26 Gemeente Alphen

Start kaartverkoop unieke muziekavond met Massada in Adventskerk 15.01.2019 10:56 Adventskerk | Nieuws

Kerstpakkettenactie bedankt Alphenaren! 14.01.2019 11:56 Adventskerk | Nieuws

Maandag 21 januari 2019: Koffieochtend Sionskerk! 14.01.2019 11:41 Sionskerk Alphen

https://www 12.01.2019 22:41 Politie Alphen aan den Rijn

Wat ze ook verzinnen, laat niemand binnen 10.01.2019 11:26 Politie Alphen aan den Rijn

Getuigenoproep 10.01.2019 11:26 Politie Alphen aan den Rijn

Eigenaar fiets gezocht 06.01.2019 08:41 Politie Alphen aan den Rijn

Pastoraat ds. De Jonge 29.12.2018 22:56 Adventskerk | Nieuws

Nieuwe ambtsdragers 29.12.2018 22:26 Adventskerk | Nieuws