SG De Gouwe-AZC pakt 4 punten in 1 weekend

Zaterdagavond speelde de dames van SG De Gouwe-AZC in de Sniep in Waddinxveen tegen het eerste damesteam van Ed Hardy HZC de Robben. De bezoeksters probeerden vanaf het begin het aanspelen van de midvoor van SG De Gouwe-AZC onmogelijk te maken. Dit verhinderde echter niet dat Karen Weerd vanaf die positie de 1-0 kon laten aantekenen. De Robben hadden echter een passend antwoord en konden via 2 goede aanvallen zelfs op 1-2 komen. Daarna pakte de thuisploeg echter het heft in handen. Marjolein Russchenberg profiteerde van afstand goed van de geschonken ruimte en Suzan Kaynar verzilverde de strafworp die was toegekend na een fout op Karen Weerd. Bij de 4-2 waren de rollen omgekeerd. Suzan Kaynar kreeg een strafworp mee na een goede actie op de midvoor die vervolgens door Karen Weerd tot doelpunt werd gepromoveerd. De Robben kon de achterstand nog verkleinen voordat Lotte Huisman uit een manmeer de 5-3 tussenstand op het bord bracht. In de tweede periode ging het aanvankelijk vrij eenvoudig voor SG De Gouwe-AZC. Via opnieuw Marjolein Russchenberg werd de voorsprong vergroot, de Robben deed nog wat terug uit een overtalsituatie, maar Esme Spoor wist, ook uit een manmeer, de kloof weer op 3 te brengen. Daarna verslapte de aandacht wat bij de thuisploeg, hetgeen de Robben de gelegenheid gaf om dichterbij te komen. Met een doelpunt uit een manmeer en een schot van afstand werd de ruststand zelfs 7-6. De wedstrijd werd weer spannend, maar bij de start van de derde periode waren de dames van SG De Gouwe-AZC weer beter bij de les. Met doelpunten van Karen Weerd, Gaby Hukker en Suzan Kaynar werd de een geruststellende 10-6 bewerkstelligd. Slordigheden achterin bleven echter voor gevaarlijke situaties leiden. Het duurde dan ook niet lang voordat de Robben een doelpunt terug konden komen. Het was vervolgens aan Suzan Kaynar om de wedstrijd vroegtijdig veilig te stellen door nog twee doelpunten aan haar totaal toe te voegen. Doordat de Robben ook nog een strafworp misten kon de laatste fase worden aangevangen met een 12-7 voorsprong. Die laatste periode kende een nogal chaotisch verloop. De Robben werden maar liefst vijfmaal beloond met een manmeer terwijl de midvooracties van de Gouwse dames geen genade konden vinden in de ogen van de scheidsrechters. Gevolg was een periode met weinig lijn in het spel. De Robben profiteerden echter niet echt en konden slechts twee van de overtalsituaties omzetten in doelpunten. Tussendoor scoorde Judith van der Kruk, ook uit een manmeer, haar eerste doelpunt in de hoofdklasse. Het laatste woord in de wedstrijd was aan Karen Weerd, die met haar vierde doelpunt de eindstand op 14-9 bracht.

Periodestanden: 5-3, 2-3,5-1, 2-1 Doelpunten SG De Gouwe-AZC: Karen Weerd 4, Suzan Kaynar 4, Marjolein Russchenberg, Gaby Hukker, Esme Spoor, Lotte Huisman en Judith van der Kruk Manmeer SG De Gouwe- AZC: 4 uit 7

Zondagmiddag kwam de ongeslagen koploper van poule B op bezoek bij de dames van SG De Gouwe-AZC. Een lastige tegenstander, maar de thuisploeg ging overtuigend van start. In minder dan geen tijd stond er een 2-0 voorsprong op het bord via 2 foutloos uitgespeelde overtalsituaties. Tweemaal met Karen Weerd als afmaker. UZSC wist zich echter te herstellen en bracht de stand terug op 2-2. Ook de derde manmeer van SG De Gouwe-AZC leverde een doelpunt op, ditmaal via Marjolein Russchenberg. Nogmaals kon UZSC de stand gelijk trekken, ook met een manmeer. Nogmaals Karen Weerd en Suzan Kaynar brachten de Waddinxveen/ Alphen combinatie op een verdiende 5-3 voorsprong na de eerste periode. Waar men zou verwachten dat het favoriete USZC in de tweede periode de aansluiting zou kunnen herstellen, daar bleef SG De Gouwe-AZC de wedstrijd overtuigend in handen houden. UZSC slaagde er weliswaar grotendeels in om de pass op de midvoor onmogelijk te maken, de schoten uit tweede lijn bleken echter gevaarlijk genoeg. Tweemaal Marjolein Russchenberg en eenmaal Esme Spoor profiteerden goed van de geboden ruimte door de Utrechtse keepster te verschalken. UZSC kon nog wel wat terug doen via een benutte manmeer, maar de 8-4 voorsprong na de tweede periode was toch een mooi resultaat. In de derde periode wist de thuisploeg aanvankelijk het overwicht goed te behouden en de voorsprong zelfs tot 10-4 uit te breiden, Karen Weerd en Suzan Kaynar waren beiden doeltreffend. Daarna begon het echter nadrukkelijk minder goed te lopen bij de dames van SG De Gouwe-AZC. Een paar keer slecht afwerken en onnodig en slordig balverlies leidde een fase in, waarin UZSC opnieuw in de kansen ging geloven. UZSC benutte de kansen waaronder 2 maal via een manmeer en wist nog voor het einde van de periode de aansluiting te bewerkstelligen. In de vierde periode kreeg de Gouwe-AZC weer iets meer vat op de wedstrijd, alleen aanvallend bleef het erg mager. De mogelijkheden die er wel waren werden niet goed uitgespeeld. UZSC kwam echter ook minder eenvoudig aan haar doelpunten als in de tweede helft van de derde periode. Aan het begin van de laatste periode was daardoor de stand 10-9. Ondanks nog enkele hachelijke momenten voor beide doelen wist alleen UZSC nog één keer te scoren en zo de eindstand op 10-10 te brengen Een over het algemeen goede wedstrijd van de Dames van SG De Gouwe-AZC, waarbij binnen een paar minuten echter wel een mooie voorsprong werd weggegeven. Bij winst was de achterstand op de nummer 2 met nog 3 wedstrijden te gaan 3 punten geworden en had er nog een kansje in gezeten voor de tweede plek Het vertoonde spel over het grootste deel van deze 2 wedstrijden geeft echter veel vertrouwen voor de tweede helft van de competitie wanneer het er echt om gaat. om bij de eerste 2 in de B poule te eindigen. De Dames komen pas weer in actie op 15 januari 2011.

Periodestanden: 5-3, 3-1,2-5, 0-1 Doelpunten SG De Gouwe-AZC: Karen Weerd 4, Marjolein Russchenberg 3, Suzan Kaynar 2 en Esme Spoor Manmeer SG De Gouwe- AZC: 4 uit 9

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen