Electrolux AZC doet goede zaken

_DSC5309

Een lang weekend voor de hoofdmacht van Electrolux AZC. De, in de competitie, nog ongeslagen mannen van Ron de Vogel moesten dit weekend  een dubbele speelronde afwerken. Daarnaast was er op donderdag nog de wedstrijd tegen de talenten van het KNZB NTC. Dit jeugdteam volgt een trainingsprogramma in Zeist, en speelt daarnaast in de hoofdklasse mee om ervaring op te doen.

Electrolux speelde in deze wedstrijd zonder Bjorn Boom, maar met Feike Zandstra die daarmee dit seizoen zijn opwachting maakte in het eerste team.  Al na één periode bleek de Alphense ploeg duidelijk oppermachtig.  Al na één periode had Tjerk Kramer vier keer doel gevonden, en waren ook Kjell Boom en Yoachim de Ruijscher al doeltreffend geweest. Door een man meer kon het NTC ook een goal scoren,  zodat de eerste rust met 6-1 werd ingegaan.

In de tweede periode was de eerste uitzending voor AZC, en dientengevolge de eerste goal voor het NTC. De voorsprong van de Alphense ploeg kwam echter geen één keer in gevaar, en werd in deze periode gestaag uitgebouwd naar 10-3.

Ook in de derde periode bleef de ploeg van Ron de Vogel goed op stoom. Het NTC team had zijn handen vol aan de aanvallers van AZC, en grossierde in uitzendingen. Hierdoor kreeg AZC kans op vele mooie kansen, die soms smoorden in schoonheid. De voorsprong werd echter zonder problemen nog uitgebouwd naar 14-5.

De laatste periode werd het Alphense doel verdedigd door Christiaan Kweekel, en ook Feike Zandstra kreeg de nodige speelminuten. Uit een man meer wist het NTC nog eenmaal te scoren, maar AZC won ook deze periode weer, die pas eindigde bij 19-3.

Standen                      19-3 (6-1, 4-2, 4-2, 5-1)

Persoonlijke fouten       AZC 7, NTC 11

Doelpunten                  Tjerk Kramer 5, Ton v.d. Velden 3, Joachim de Ruijsscher, Zoltan Keleman, Rick Mors en Chris Boot 2, Kjell Boom, Yoran Frauenfelder en Roeland Spijker 1

_DSC5292

Voor de tweede wedstrijd in dit lange weekend togen de mannen naar Leiden, om in zwembad de Zijl de gelijknamige ploeg tegemoet te treden. Leiden is de thuisbasis van een aantal van de Alphense spelers en de derby’s zijn in het verleden vaak op het scherpst van de snede gespeeld,  vaak ook erg spannende wedstrijden. Jacob Spijker, coach van deZijl, timmert met zijn team dit seizoen goed aan de weg, wat vorige week nog resulteerde in een nipte 8-9 overwinning op het Ravijn, uit in Nijverdal. In de eerste periode regende het dan ook Leidse doelpunten . Jammer genoeg voor de thuisploeg echter doelpunten van de Leidenaren in Alphense dienst.  Tjerk kramer, Joachim de Ruijscher, Roeland Spijker en Yoran Frauenfelder vonden allemaal het doel, zodat na een periode al een 1-4 voorsprong op het scorebord prijkte.

In de tweede periode namen de alphenaren een grote voorsprong. Zonder enig probleem kon de bezoekende ploeg uitlopen naar een 3-10 voorsprong en leek ook deze partij snel gewonnen. Na de pauze kon deZijl ook geen echte weerstand meer bieden, en via 4-14 werd de eindstand van 7-18 veiliggesteld.

Standen                       7-18 (1-4, 2-6, 1-4, 3-4)

Persoonlijke fouten       AZC 9 , de Zijl 7

Doelpunten                  Joachim de Ruijscher, Yoran Frauenfelder, Ton v.d. Velden en Rick Mors 3, Tjerk Kramer 2, Kjell Boom,Roeland Spijker, Bjorn Boom en Chris Boot 1

Na deze twee wedstrijden was er nog één te gaan dit weekend. De groen gelen uit Den Haag waren de volgende stap voor de blauw witten uit Alphen aan den Rijn. De supporters van het andere geelgroene team uit de residentie hadden er voor gekozen de A13 te blokkeren en niet de A4, zodat iedereen tijdig aanwezig was in het Zuiderparkbad.  Deze wedstrijd stond op voorhand niet als meest lastige te boek, Zian had dat weekend net zijn eerste wedstrijd gewonnen. Wel stond deze wedstrijd te boek als een risico wedstrijd, want het vaak erg fysieke spel van de Haagse ploeg zou wel eens voor ongewenste blessures kunnen zorgen.

De eerste periode begon rustig, tenminste op het scorebord. Op de midvoor plaats werd zwaar gevochten. Gelukkig was de Alphense ploeg hier op ingesteld, en werd vanuit de tweede lijn sterk ingezwommen en vooral ingeschoten.

In de tweede periode kwam het team goed op gang en werd de voorsprong snel vergroot.  Zian kwam er in deze periode totaal niet aan te pas, en kon geen enkele score op het bord brengen.  Roeland Spijker wist de deceptie aan Haagde kant compleet te benadrukken, door vanaf de eigen 10 meter lijn de haagse goalie eenvoudig met een lange strakke bal  te passeren. 

Na de wisseling van helften namen de mannen onder leiding van Joachim de Ruijscher wat gas terug, en werd Feike Zandstra ingezet door Ron de Vogel. Met één doelpunt in de derde, en door vervolgens beide doelpunten in de laatste periode voor zijn rekening te nemen, werd hij in deze wedstrijd de topscorer. 

Standen                      4-13 (1-3, 0-5, 2-3, 1-2)

Persoonlijke fouten       n.n.b.

Doelpunten                  Feike Zandstra 3, Tjerk Kramer, Roeland Spijker en Kjell Boom 2, Joachim de Ruijsscher, Pieter Boot, Chris Boot en Zoltan Keleman 1

Zaterdag as. staat dan deeerste  kraker in de hoofdklasse op het programma: Electrolux AZC gaat op bezoek bij Schuurman BRC in Borculo. Beide teams zijn nog ongeslagen in de hoofdklasse en willen maar wat graag de kroon van Widex GZC Donk over nemen.

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen