Hyva waarschijnlijk in Chinese handen

Op internet gaat het gerucht dat Hyva waarschijnlijk in Chinese handen komt. De producent van cilinders voor vrachtauto’s en andere laad- en lossystemen zou voor 830 miljoen euro verkocht zijn aan het Chinese Chongqing. Chongqing is genoteerd aan de beurs in Hong Kong, maar is voor 70% in handen van de Chinese staat. Er is nog geen bericht van de huidige eigenaar, maar de geruchten (in China) zijn sterk.

Hyva is een van oorsprong Alphense onderneming die in 1979 is begonnen. Het bedrijf is in de loop der jaren hard gegroeid en internationaal actief. Het hoofdkantoor bevindt zich in Alphen, maar er zijn veel vestigingen in het buitenland. Het bedrijf heeft ook een sterke positie in opkomende markten in Azië. In totaal werken er 1.600 mensen voor Hyva in 130 landen en zijn er wereldwijd 11 productielcoaties.

In 2004 is Hyva opgekocht door het Britse 3i, een private equity firma. 3i betaalde destijds 125 miljoen euro, grotendeels met geleend geld. Naast Chongqing zijn er nog diverse andere gegadigden in de race. Hyva wordt via een veiling verkocht aan de hoogste bieder. Naast Chongqing zijn er ook diverse andere firma’s in de race om Hyva te kopen, waaronder een aantal private equity fondsen. Afhankelijk van wie het bedrijf in handen krijgt zou dat kunnen betekenen dat het hoofdkantoor van Hyva verplaatst wordt, zo liet een woordvoerder van één van de belangstellende bedrijven weten.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.