Tien schitterende Sterren

Vrijdag 19 november zijn tien kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar in het zonnetje gezet. Zij waren genomineerd voor de Ster van Alphen. De Sterren van Alphen hebben op hun eigen manier allemaal een bijzondere bijdrage geleverd aan de samenleving.

Ook dit jaar hebben tien kinderen en jongeren een medaille ontvangen. Wethouder Michel du Chatinier die de middag leidde gaf aan dat deze jongeren schitteren en daarom een ster verdienen. De wethouder is zeer trots op deze Alphense sterren. Ook burgemeester Wim De Gelder vond het een eer om de prijzen uit te reiken en noemde de ambassadeurs van het vrijwilligerswerk ‘super vrijwilligers’. De winnaars kregen naast de titel ‘Ster van Alphen’ en eeuwige roem, een ‘Ster’ en een cadeaubon. Voor en na de uitreiking werd gedanst door ‘The Crew’, een dansgroep van buurthuis Castor en Pollux onder leiding van een vrijwilligster.

Kinderen tot en met 12 jaar 
De tien sterren werden uitgereikt in twee leeftijdsgroepen: kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar oud. De kinderen zijn genomineerd om hun inzet voor de samenleving. Zo helpt de groep ‘Akkerbloem Papier Kids’ (een groepje kinderen onder de 12 jaar) vaak spontaan mee om oud papier op te halen in hun wijk. De Kinderraad Edelstenenbuurt (bestaande uit 6 kinderen tussen de 10 en 13 jaar) bedenkt leuke activiteiten voor alle kinderen in de wijk. Jet van Willigen (11 jaar) haalt geld op voor een weeshuis en een school in Sri Lanka. Stefan Angenent en Daphne Pieterse (beide 12 jaar) helpen bij de maandelijkse kinderdisco in Kerk en Zanen en het sinterklaasfeest.

Jongeren  
Ook jongeren van 13 tot en met 18 jaar hebben een goede inzet getoond. Rogier van Veen (16 jaar) is een grote hulp in zijn buurt, zo staat hij altijd voor iedereen klaar en brengt hij een bezoek als iemand ziek is. Kimberly Venema (16 jaar) heeft voor hangjongeren tussen de 14-18 jaar een groep opgericht die bij elkaar komt in Buurthuis Halfje Wit. Deze groep leidt ze. Ook is ze vrijwillig zwemjuf bij A.W.V., vrijwilliger bij het Rode Kruis, begeleidt Kinderclubs en helpt mee bij allerlei activiteiten voor bejaarde mensen. Dorine Knobbout (17 jaar) helpt thuis in het gezin en heeft al een aantal keren geholpen in een kindertehuis in Roemenië. Marjolein Borlee (18 jaar) doet momenteel op eigen kosten 6 maanden vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika en was tijdens de uitreiking online aanwezig via Skype. ‘De Scorende Jongens’ (3 jongeren van 15, 16 en 17 jaar) hebben een voetbalschool voor jonge kinderen opgezet en proberen daarmee het sporten te stimuleren.

De Ster van Alphen    
De Ster van Alphen is bedoeld voor alle kinderen en jongeren uit de gemeente Alphen aan den Rijn die zich positief en belangeloos inzetten voor de samenleving, zonder dat zij daarvoor worden beloond. Bijvoorbeeld een jongere die langdurig anderen helpt, of een kind dat een bijzondere prestatie levert die heel veel betekent voor de samenleving of stad. De Ster is zowel bedoeld voor jongeren die zich inzetten en gebonden zijn aan een organisatie als voor jongeren die niet gebonden zijn aan een organisatie en bijvoorbeeld voor een individu iets bijzonders hebben gedaan. De sterren worden, sinds 2009, elk jaar uitgereikt rond de Dag van de rechten van het kind (20 november).

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.