Geen nieuwe windmolens in Groene Hart–maar nog steeds bij Alphen…

De gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland heeft – op verzoek van de provinciale staten – besloten dat er in het Groene Hart geen nieuwe windmolens komen te staan. Dit conform de eerder opgestelde nota Wervelender. Echter, voor enkele locaties wordt nog steeds een uitzondering gemaakt, en dat geldt ook voor de lopende aanvraag voor de plaatsing van 4 windmolens langs de N11 bij Alphen aan den Rijn.

Voor de plaatsing van windmolens bij Alphen moet nog wel een kwaliteitsonderzoek worden gedaan. Echter, aangezien de boel daar al behoorlijk omgeploegd is de afgelopen jaren met containerhavens, viaducten en – in de nabije toekomst – een groot bedrijventerrein zou het raar zijn als windmolens op die locatie niet zouden worden toegestaan.

Eerder: Geen windmolens in Groene Hart – maar misschien wel bij Alphen

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.