Electrolux AZC komt laat op gang tegen Barendrecht

_DSC4596

Na de onfortuinlijk verloren wedstrijd in de kwartfinale van de KNZB beker mocht de hoofdmacht van Electrolux AZC dit weekend aantreden tegen de Barendrechtse formatie van ZPB H&L Productions. ZPB, dat zich dit seizoen heeft versterkt met international Mathijs de Bruijn en weer kan rekenen op de vorig seizoen langdurig geblesseerde Tim van Gulik, is nog naarstig op zoek naar de eerste punten in dit seizoen.

De Barendrechters hadden in elk geval een betere start dan de Alphense formatie van Ron de Vogel. Binnen een minuut wisten ze eenvoudig de voorsprong te nemen, en aan het eind van de eerste periode was ZPB van beide teams de enige die op het formulier voorkwam: 2 doelpunten, 2 strafworpen tegen en één uitsluiting. Zelfs de twee opgelegde kansen vanaf 5 meter wist de Alphense formatie niet achter keeper Clement Stegman in het net te werken.

In de tweede periode ging ZPB H&L productions onverstoorbaar door. Of moeten we stellen dat de mannen van Ron de Vogel nog druk bezig waren om te beseffen dat er waterpolo moest worden gespeeld? ZPB wist binnen een minuut haar voorsprong nogmaals uit te breiden naar 0-3, en niet veel later prijkte zelfs de 0-4 op het scorebord. Uiteindelijk was het Yoran Frauenfelder die, met nog een halve minuut te spelen in deze periode, de thuisploeg op het scorebord wist te krijgen.

Ook de derde periode begon gezapig. In het spel van de Alphense hoofdklasser zat geen inspiratie, de lijnen liepen niet en de spelers leken elkaar niet te kunnen vinden.  Een tweede doelpunt van Yoran Frauenfelder lijkt dan echter ineens de ommekeer in de wedstrijd te worden. Langzaam begint de verdediging van de thuisploeg beter op elkaar in te spelen, en weliswaar weet Tim van Gulik voor ZPB de voorsprong nog te vergroten naar 2-5, toch kantelt de wedstrijd. Binnen 4 minuten weten de heren van Electrolux AZC de achterstand om te buigen naar een voorsprong van 7-5. Roeland Spijker positioneert Tjerk Kramer voor een geweldige tip in, Ton van der Velden laat zien wat hij kan op de midvoor,  aanvoerder Joachim de Ruijscher weet de gelijkmaker te verzilveren uit een man meer en Kjell Boom overtuigd twee keer, eerst een harde droge knal uit de tweede lijn, vervolgens met een snelle counter met Zoltan Keleman  en Ton van der Velden, waar ZPB geen antwoord op heeft.

In de vierde periode lijkt de losgeslagen machine van Electrolux AZC niet te stoppen. ZPB H&L productions weet de weg naar het net niet meer te vinden, de lat, Ronald Sol en zijn verdediging staan alles in de weg. Yoran Frauenfelder weet nog eens de lange hoek te vinden en Kjell Boom word weer twee keer goed in positie gebracht.  Uiteindelijk is het Mathijs de Bruijn, die na een overtreding van Chris Boot nog een 5 meter weet te verzilveren. De laatste goal komt uiteindelijk op naam van Ton van der Velde, die in een man meer fraai wordt vrijgespeeld op de paal.

Standen                              11-6 (0-2, 1-2, 6-1, 4-1)

Persoonlijke fouten       AZC 6, ZPB 9

Doelpunten                       Kjell Boom 4, Yoran Frauenfelder 3, Ton van der Velde 2, Tjerk Kramer en Joachim de Ruijscher

Foto’s                                     Johan de Graaf

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17