“Jacob G. dient schadevergoeding in”

De advocaat van Jacob G. adviseert zijn cliënt een schadevergoeding in te dienen. De 41-jarige G. werd afgelopen woensdag voor de twee keer vrijgesproken van de moord op Tamara Wolvers. Tamara’s ex-oom heeft anderhalf jaar in voorarrest gezeten en was bijna vier jaar hoofdverdachte in deze moordzaak.

Volgens advocaat Sixten Jansen reageerde G. zeer verheugd op de vrijspraak: “Het heeft altijd als een donderwolk boven zijn hoofd gehangen.” Die donderwolk is volgens Jansen nog niet helemaal verdwenen. “Zelfs nadat je tweemaal vrijgesproken bent, wordt door sommigen nog extra benadrukt dat hij het toch echt geweest is. Het gaat natuurlijk niemand in de koude kleren zitten om te worden uitgemaakt als moordenaar, zelfs als je tot twee maal toe bent vrijgesproken. Het is een nachtmerrie voor mijn cliënt. Hij wordt met de nek nagekeken in Alphen door mensen waarmee die vroeger bevriend was.”

Jansen zelf is ook zeer content. “Er is in hoger beroep weliswaar nieuw bewijs gekomen, maar daar is ook al twee keer van gezegd dat het onvoldoende was om mijn cliënt opnieuw vast te zetten. In die zin is het geen hele grote verrassing, maar je weet nooit wat een uitspraak zal zijn.” Jansen heeft altijd betoogd dat de aanwijzingen tegen G. te onduidelijk zijn. Het gerechtshof was het daar mee eens.

Bron: Alphen Stad FM

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00