Jacob G. weer vrijgesproken

Jacob G. is woensdag opnieuw vrijgesproken van de moord op Tamara Wolvers. Het gerechtshof in Den Haag kan niet met zekerheid vaststellen dat de man Wolvers heeft gedood. De rechtbank in Den Haag sprak de man in 2008 ook al vrij. Tamara Wolvers was 28 jaar toen ze in de zomer van 2006 met veel geweld om het leven werd gebracht.

Het Openbaar Ministerie (OM) kwam afgelopen voorjaar in de hoger-beroepszaak nog met nieuw bewijs tegen G.: een DNA-spoor van de kamerjas die het slachtoffer aanhad toen ze werd gevonden. Het DNA zou overeenkomen met dat van G. Toch heeft dit bewijs het gerechtshof niet kunnen overtuigen van de schuld van de 41-jarige Alphenaar, de ex-oom van Tamara.

Het lichaam van Tamara Wolvers werd gevonden in haar ouderlijk huis in Alphen. Ze had een plastic zak over haar hoofd en een mes in haar borst. Ze bleek door verstikking te zijn omgekomen. G. heeft altijd ontkend dat hij Tamara Wolvers heeft vermoord.

Het hof legt in zijn arrest uit dat de sporen die zijn gevonden wel in de richting van de verdachte wijzen, maar dat het bewijs niet sterk genoeg is om hem te veroordelen. Het is bijvoorbeeld niet zeker dat het celmateriaal van G. ten tijde van de moord op de badjas van Wolvers terecht is gekomen. Omdat ander bewijs ontbreekt, heeft het hof hem niet slechts op basis van het DNA-spoor kunnen veroordelen.

“Bij twijfel moet ten gunste van de verdachte worden beslist. Ook in geval een dergelijke beslissing geen enkele vorm van soelaas biedt aan de nabestaanden”, verklaart het hof.

Bron: Alphen Stad FM

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17