De kop is er af voor Electrolux AZC

_DSC4260

De eerste speelronde in de hoofdklasse bracht de heren van Electrolux AZC naar het thuisbad van UZSC in Utrecht. De oude opblaasballon over het buitenbad KrommeRijn was de plek waar Coach Ron de Vogel en aanvoerder Joachim de Ruijscher voor de eerste keer dit seizoen hun troepen in stelling komden brengen. Met de oudgedienden, maar ook met de nieuwkomers Rick Mors, Ton van der Velden en natuurlijk keeper Christiaan Kweekel werd promovendus UZSC tegemoet getreden. De heren uit Alphen leken voor de wedstrijd zeer gespannen. Een niet perfect verlopen voorseizoen, met diverse kleine blessures moest nu worden omgezet naar de start van een nieuw seizoen.

Het eerste balcontact in de wedstrijd was voor de heren van AZC. Ook de eerste uitsluiting kwam echter op naam van een speler van AZC, waardoor het eerste doelpunt op het conto van UZSC kon worden bijgeschreven. In de daarop volgende aanval kon AZ echter scoren uit een 5 meter bal, waardoor de stand gelijk werd getrokken. Via een fraaie goal van Yoran Frauenfelder wist AZC vervolgens binnen een minuut de voorsprong over te nemen. De thuisploeg liet zich echter niet overbluffen door de oudgediende in de hoofdklasse en wist deze eerste periode dan ook met een 4-2 voorsprong af te sluiten.

In de tweede periode leek AZC de schroom van zich af te gooien. De stress van de eerste wedstrijd leek weg e vallen, en de achterstand werd eenvoudig omgebogen naar een 4-7 voorsprong , alvorens UZSC na een time out weer wist te scoren.

De derde periode ging razendsnel van start, binnen 20 seconden wist Kjell Boom de bal achter de UZSC goalie te plaatsen, zodat AZC kon uitlopen naar een 6-9 voorsprong. Door een paar sterke reddingen van Christiaan Kweekel, en sterke, snelel counters van AZC wisten de heren uit Alphen de voorsprong in deze periode uit te bouwen naar 5 doelpunten.

De laatste periode leek meer een zwemwedstrijd. Weliswaar wist UZSC na een minuut spelen €€n keer te scoren, maar vervolgens golfde het spel op en neer. De verdediging van AZC wist bal na bal te onderscheppen, maar de aanval gelukte het niet om voorbij de 2 meter van UZSC te komen, ondanks een zeer sterk spelende Roeland Spijker, die kans na kans wist te creëren, maar deze zag smoren op paal, keeper, of onbegrip van medespelers. Uiteindelijk was het Tjerk Kramer, die nog wist te scoren uit een 5 meter, waarmee de einduitslag werd vastgelegd op 11-13.

Standen                      11-13 (4-2, 2-6, 1-4, 4-1)

Persoonlijke fouten       UZSC 10, AZC 7

Doelpunten                  Tjerk Kramer 6, Kjell Boom 3, Yoran Fraunfelder 2, Chris Boot, Joachim de Ruijsscher 1

Foto: © Johan de Graaf

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17