Leven op Antarctica

Op dinsdagavond 26 oktober verzorgt natuurgids en fotograaf Lex van Groningen voor de Volksuniversiteit een lezing over “Leven op Antarctica”.

De lezing vindt plaats in de vestiging Ridderveld van de bibliotheek aan de Troubadourweg 2a

in Alphen a/d Rijn en begint om 20.00 uur.

De meeste maanden van het jaar is Antarctica een ontoegankelijk continent voor planten, dieren en mensen, maar zodra de dagen lengen en het voorjaar begint, keert het leven even terug.

Planten en dieren benutten alle kansen die er zijn. Het schiereiland van Antarctica is iets minder guur en daarom extra druk in het broedseizoen.

De heer Van Groningen is gespecialiseerd in de fotografie van Antarctica en de subantarctische eilanden, zeevogels, stormvogels, zeezoogdieren en de natuur in Nederland. Hij vertelt aan de hand van zijn vele mooie foto’s op boeiende wijze over het leven op Antarctica en legt uit hoe o.a. pinguïns, zeehonden en albatrossen daar kunnen overleven door zich aan te passen aan het barre klimaat.

In de bibliotheekvestiging in Ridderveld is momenteel ook een kleine expositie ingericht met foto’s van de heer Van Groningen.

Inschrijven kan (ook online) via www.vuar.nl en via het programmaboekje van de Volksuniversiteit, dat ligt in bibliotheken en stadskantoren. Men kan zich ook op de avond zelf inschrijven.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.