Geflatteerde uitslag bij AZC-ZWV Nereus

Het nieuwe seizoen voor de dames van de SG De Gouwe-AZC werd afgelopen zaterdag in Zwembad de Hoorn, Alphen a/d Rijn, geopend met de wedstrijd voor de Nationale Beker. Tegenstander was het versterkte en ambitieuze ZWV Nereus uit Zaandam.

De dames van SG De Gouwe-AZC kwam met bijna hetzelfde team aan de start als waarmee het vorig seizoen speelde. Alleen Maaike de Leeuw uit de eigen jeugd en de van ZDHC afkomstige Judith van der Kruk zijn aan het team toegevoegd.

De dames van de thuisploeg begonnen sterk aan de wedstrijd tegen het favoriete ZWV Nereus. Doelpunten van Karen Weerd en tweemaal Marjolein Russchenberg zorgden, samen met een uitstekend keepende Astrid Hijink, voor een 3-3 gelijke stand op het scorebord na de eerste periode. Ook in de tweede periode bleven de beide ploegen gelijke tred houden. Opnieuw ware het Marjolein Russchenberg en Karen Weerd die tot scoren kwamen voor SG De Gouwe-AZC. ZWV Nereus wist echter driemaal het net te vinden, mede dankzij een toegekende strafworp die beide ploegen danig verraste. Een van beide scheidsrechters beoordeelde een knappe redding van de keepster van de thuisploeg als zijnde onreglementair, iets dat beide ploegen en het publiek ontgaan was. ZWV Nereus gebruikte het buitenkansje om op voorsprong te komen, waardoor de tweede periode werd afgesloten met een stand van 5-6 .

 

In de derde periode begonnen de aanvallen van beide ploegen wat stroever te lopen. Minder uitgespeelde kansen, de verdedigingen en met name beide keepsters hadden duidelijk de overhand. De thuisploeg wist de Zaanse keepster alleen nog te verschalken via een knappe combinatie die eindigde met een intikbal van 2-meter door Niki Hukker. ZWV Nereus kon de voorsprong echter uitbreiden net twee doelpunten naar 6-8.

In de laatste periode probeerde SG De Gouwe-AZC nog wel het gat te dichten, maar de bezoekers kregen duidelijk de overhand. Met een aantal tegenaanvallen en goed uitgespeelde situaties wisten ze de winst zeker te stellen. Alleen Karen Weerd kon nog iets terugdoen, maar verder ontbrak de kracht om nog tot goede schoten te komen. Hierdoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een geflatteerde 7-15 nederlaag voor de dames van SG De Gouwe-AZC. Het getoonde spel in de eerste drie periodes geeft echter voldoende aanknopingspunten om met vertrouwen volgende week zaterdag aan te treden in de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij HZC de Robben in Hilversum.

Periodestanden: 3-3, 2-3. 1-2, 1-7 (7-15) Doelpunten SG Gouwe-AZC : Marjolein Russchenberg 3, Karen Weerd 3, Niki Hukker Manmeer SG De Gouwe- AZC: 2 uit 3 Manmeer ZWV Nereus: 4 uit 6

Het tweede Dames team van SG Gouwe-AZC, dat promoveerde naar de 1e klasse, speelde zaterdagavond hun 2e competitiewedstrijd van dit seizoen. Werd er vorige week verloren van het sterke Fisius Het Ravijn 2 in Nijverdal, afgelopen zaterdag moest men thuis aantreden tegen het 2e damesteam van Polar Bears uit Ede. Hoewel het team niet in zijn sterkste formatie kon aantreden, hebben zij zich in de verdediging aardig stand kunnen houden, mede door een sterk keepende Yvon Roskam. Toch kon een nederlaag, tegen het sterk spelende Polar Bears niet worden voorkomen. Deze wedstrijd eindigden uiteindelijk in een 1-12 overwinning voor de dames van polar Bears 2 uit Ede. Het derde damesteam pakte wel de winst, zij wonnen thuis van ZVVS uit Vlaardingen met 7-4. Dames 4 moest in Leiden spelen tegen ZVL 5 en in een gelijk opgaande wedstrijd moesten ook zij het onderspit delven en verloren hun wedstrijd nipt met 7-6. Meisjes A en C verloren hun wedstrijden met respectievelijk 18-1 van Widex GZC-Donk meisjes A en 23-1 van Widex GZC-Donk meisjes C.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.