Resten hennepkwekerij aangetroffen

Politie Hollands Midden kreeg op maandag 20 september rond 03.15 uur de melding dat er aan de Van der Doesstraat een hennepkwekerij zou worden opgeruimd. De politie ging direct ter plaatse maar trof niemand meer bij de woning aan.
De deur stond open en op één verdieping in de woning werden resten van een hennepkwekerij aangetroffen. Zo werden er afgeknipte hennepplanten gevonden. Op de verdieping was ook nog de geur van hennep te ruiken.
De politie heeft onderzoek gedaan in het huis en een aantal spullen in beslag genomen. Zij doet verder onderzoek naar de zaak.
Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. In 2009 heeft het korps 99 hennepkwekerijen opgerold.
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.
Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.