Politiebalie in gemeentehuis gaat dicht

Politie en Gemeente Alphen aan den Rijn hebben onlangs besloten de politiebalie in het stadhuis per 1 oktober a.s. te sluiten. Voornaamste reden is het lage aantal bezoekers. 
Steeds minder inwoners en bezoekers stappen naar de politiebalie. Gemiddeld waren er wekelijks ongeveer 20 bezoekers. Uit reacties is gebleken dat de balie onvoldoende privacy biedt. Ook is in de afgelopen jaren de wijze waarop een melding of een aangifte kan worden gedaan uitgebreid. Een derde van het aantal binnenkomende aangiften wordt bijvoorbeeld via internet gedaan. Ook ziet de politie dat het merendeel van de meldingen of aangiften tussen 17.00 en 21.00 uur wordt gedaan, dus buiten de openingstijden van de politiebalie.

Districtschef van Politie Krishna Taneja over dit besluit: “We willen onze politiemensen uiteraard zo efficiënt mogelijk inzetten. De capaciteit die hierdoor vrijkomt zetten we in voor meer opsporing en afhandeling van strafbare feiten.”

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17