GS gaat fusie Rijnwoude, Boskoop en Alphen doordrukken

GS van Zuid-Holland heeft vandaag bekend gemaakt van plan te zijn om de procedure te starten om de gemeentelijke indeling van Alphen aan den Rijn, Boskoop, Rijnwoude, en Zoetermeer te wijzigen. De provincie komt tot deze stap nu is gebleken dat de betrokken gemeenten niet zelf tot een oplossing komen over de bestuurlijke toekomst van het gebied.

De provincie zag graag dat Rijnwoude en Boskoop samen zouden gaan, maar de raad van Rijnwoude koos er voor om dit moment zelfstandigheid te blijven, terwijl Boskoop juist een fusiepartner zoekt om haar ambities waar te maken. Om die reden is in 2009 Alphen aan den Rijn bij dit gesprek betrokken.

Hoewel de gesprekken tussen Boskoop en Alphen aan den Rijn vruchtbaar lijken te zijn, hebben GS er onvoldoende vertrouwen in dat deze gesprekken leiden tot een bestuurlijke regionale consistente oplossing inclusief Rijnwoude. Voor GS is dit reden om de regie ter hand te nemen. Zoetermeer wordt geclausuleerd betrokken in de procedure, omdat de provincie wil nagaan of een wijziging van de indeling van de kern Benthuizen (gemeente Rijnwoude) gewenst is.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.