Gemeente wil meer aandacht voor vrijwilligerswerk

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat in het jaar 2011 extra inzetten op het stimuleren van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): hoe kunnen werkgevers vrijwilligerswerk ondersteunen? Daarnaast is er extra aandacht voor het enthousiasmeren van ouderen (55+) voor vrijwilligerswerk. Het college van b en w heeft daarom vorige week besloten een eenmalige subsidie van € 79.585 te verlenen aan Participe voor de organisatie van activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en Zilver Werkt.

Zilver Werkt is een landelijke werkwijze om ouderen vanaf 55 jaar te werven en te behouden als vrijwilligers. De gemeente sluit daar bij aan door het oprichten van het Zilverteam: een team met oudere vrijwilligers (10-16 leden) dat werkt als aanjager voor diverse initiatieven binnen het vrijwilligerswerk, waaronder het MBO.

Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk (EJV)   
De Europese Unie heeft het jaar 2011 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Het EJV staat in het teken van het bevorderen van actief burgerschap. Door in 2011 aan te sluiten bij de doelstellingen van het EVJ worden de Alphense activiteiten versterkt en plaatsen we het vrijwilligerswerk in Alphen aan den Rijn in Europees perspectief.

Belangrijk   
Alphen aan den Rijn is een gemeente die investeert in gunstige voorwaarden voor het vrijwilligerswerk.  Vrijwilligers (en mantelzorgers) zijn van groot belang voor het functioneren van de Alphense samenleving.  Promotie en ondersteuning van vrijwilligerswerk blijft nodig, omdat er nog steeds een tekort is aan vrijwilligers. De gemeente stelt mensen in staat om vrijwilligerswerk te doen op verschillende manieren en in verschillende levensfasen.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17