Jungheinrich introduceert nieuw shuttlesysteem

shuttle_IPC_E_0106

Alphen aan den Rijn – Jungheinrich introduceert een nieuw shuttlesysteem voor compacte opslag. De shuttle vormt een interessant alternatief voor inrij-stellingen. Met een shuttle kunnen namelijk per niveau verschillende goederen kunnen worden opgeslagen. Dat verhoogt de benuttingsgraad aanzienlijk.

Deze zomer lanceert Jungheinrich de nieuwe shuttle; de Under Pallet Carrier (UPC). shuttlesystemen maken het mogelijk om op efficiënte wijze voorraden te houden in zeer compacte ruimtes. Dit wordt mogelijk gemaakt met behulp van zelfstandige lastdragers – shuttles – die zelfstandig in de stelling lasten oppakken en afzetten. 
De Under Pallet Carrier (UPC) van Jungheinrich is vooral efficiënt wanneer men in batches werkt en voor het volledig vullen en legen van complete kanalen. De shuttle wordt daarbij op de vorken van een magazijn- of heftruck opgenomen en in de palletstelling afgezet. Daar rijdt de UPC, los van de truck, zelfstandig in het kanaal om een pallet op de juiste plaats af te zetten of op te halen. Na het afzetten van de eerste pallet, wordt het systeem met een druk op de knop geactiveerd en op dat moment voert de UPC automatische alle benodigde bewegingen uit. Sensoren (her)kennen de positie van opgeslagen pallets, waardoor nieuwe pallets veilig en zonder botsingen kunnen worden geplaatst dan wel opgehaald.

shuttle_UPC_E_0015.eps

"Dit is een perfecte aanvulling op ons bestaande DIS Drive In Systeem”, verklaart Harm de Vries, manager Logistieke Systemen bij Jungheinrich Nederland. Met de introductie van de UPC, is het bestaande systeem (DIS) voortaan verkrijgbaar onder de naam In Pallet Carrier (IPC). Bij dit systeem vervangt de IPC de vorken van de truck. 
Beide shuttlesystemen maken gebruik van Jungheinrich palletstellingen. Afhankelijk van het type shuttle, heeft de stelling gemodificeerde stijlen en steunen om kanalen te creëren. Elk stellingkanaal wordt uitgerust met een eigen, speciaal aangepaste geleidingsrails zodat de shuttles veilig in de stelling kunnen bewegen.

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers en producenten van intern transport oplossingen ter wereld en is in Nederland gevestigd in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan vele verschillende soorten hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, bedienertrainingen, advies en ontwikkelt het eigen softwarepakketten voor in en om het magazijn.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17