Loveparade: Alphenaren ongedeerd

Bij de Loveparade in Duisburg zijn zaterdag tenminste vijf Alphenaren geweest. Allemaal bevonden ze zich ten tijde van het drama op het festivalterrein. Zij hebben het feest via de nooduitgang verlaten. Volgens de 37-jarige Ronald van Harten uit Alphen hadden de mensen die op dat moment in de tunnel liepen geen schijn van kans: “Ontsnappen was onmogelijk.”

De tunnel werd zowel als ingang als uitgang gebruikt. Voor Van Harten was het de dertiende keer dat hij het feest bezocht. De vorige edities werden in Berlijn en Dortmund gehouden op open locaties. “Dit was een heuvelachtig en gesloten terrein. Gevaarlijker dan de andere locaties.”

Rond 17.30 uur waren er volgens de Alphenaar 400.000 tot 500.000 feestgangers aanwezig op het terrein. Buiten het festivalterrein stonden toen minstens net zoveel mensen.

Tijdens de Loveparade zijn 21 mensen om het leven gekomen. Allemaal zijn zij doodgedrukt in het gedrang. Uit lijkschouwing is gebleken dat niemand is omgekomen doordat zij van een trap vielen.

Bron: Alphen Stad FM

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00