Buurman achtervolgt inbreker

Een bewoner van de wijk Kerk en Zanen heeft zaterdag 24 juli even na 02.00 uur een auto-inbreker achtervolgd.
De bewoner betrapte de man toen deze in een bus op de Zuidpoolsingel inbrak. Omdat de man hem niet bekend voorkwam heeft hij poolshoogte genomen bij de bus en zag de inbreker er vandoor gegaan. De bewoner heeft de achtervolging ingezet via het gangetje van het loophek de Zuidpoolsingel op richting het kantorenpand van Kluwer. Naast het pand draaide de inbreker zich om en spoot een stof in het gezicht van zijn achtervolger. Deze moest daardoor de inbreker laten lopen. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

Verdachte situatie, bel de politie
De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.
De politie vraagt bewoners ook alert te zijn op bijvoorbeeld glasgerinkel en altijd even te kijken of het mogelijk met een inbraak te maken heeft. Door alert te reageren bij een inbraak en de politie te bellen kan de politie snel aanwezig zijn en de daders mogelijk in de kraag vatten.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17