Man gooit televisie vanaf balkon en wordt aangehouden

De politie heeft op zaterdag 10 juli omstreeks 05.15 uur een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Eerder die nacht, rond 02.00 uur, kreeg de politie een melding dat de man vanuit zijn woning aan de Vliestroom een televisie naar beneden had gegooid. De politie ging ter plaatse en zag een man spullen van het balkon gooien.
De politie heeft toen zijn deur opengemaakt door met een grote stalen pijp tegen het slot te slaan. In de woning werd naar de man gezocht en hij bleek nog op het balkon te zijn. De deur naar het balkon toe was gebarricadeerd. De man dreigde van het balkon af te springen als de politie niet weg zou gaan. Hierop verliet de politie de woning en werden onderhandelaars gevraagd om ter plaatse te komen. Ook het arrestatieteam kwam naar de Vliestroom.
Een bekende van de Alphenaar stond beneden en hielp de onderhandelaars om contact met de man te leggen. Buurtbewoners waren ook behulpzaam: zo mochten een aantal leden van het arrestatieteam een woning binnen om voorbereidende werkzaamheden te verrichten.
De brandweer kwam ter plaatse en ging onder de woning staan met een springkussen. Ook was er een ambulance aanwezig om de man eventueel naar het ziekenhuis te vervoeren.
Uiteindelijk ging de man na praten met de onderhandelaars weer zijn huis in. Vervolgens werd hij door de politie aangehouden. De politie vermoedt dat de man onder invloed is geweest van alcohol en/of drugs. Vanwege zijn verwarde toestand zal hij in gesprek gaan met een GGD-arts.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.