SP stelt vragen over stadskantoor

Afgelopen raadsvergadering was weer zeer verhit. Het lag nu echter niet aan de raad, maar aan de temperatuur in het stadhuis. Om de omstandigheden nog enigszins dragelijk te houden stond de raadszaal vol met mobiele airco’s en kleine ventilatortjes.

Ronald Pleij (SP) vind dat van de zotte. Na al die jaren is het airco/verwarmingssysteem nog steeds niet goed.  Pleij:

Tonnen is er in het zogenaamd milieuvriendelijk en energiezuinige systeem gestoken. U weet, ik ben een man met een zeer groen hart, dus wil ik graag meer van dit soort systemen in gebouwen toegepast zien. Zeker omdat elders in den lande het wel werkt. Waarom dan bij ons nog niet in het stadskantoor?

Het is toch een aanfluiting dat men door het hele gebouw in alle kieren en gaten dan maar ventilatortjes neerzet om het maar een beetje koel te krijgen.  Ga verdomme die installateur een eens claim aan z’n broek geven, wie weet gaat het dan wel een keer werken.

Volgens Pleij hebben meer panden aan de Hoge Zijde last van deze koelings/verwarmingsproblematiek, onder andere de Blokker, Sport 2000 (Bakker), en de Mediamarkt. Deze panden zijn allemaal aangesloten op hetzelfde warmte-koude opslagsysteem. Er is in het verleden onderzoek geweest, waarbij is geconstateerd dat het opgepompte water in de zomer te warm is om de airco’s goed te laten werken.

Al met al reden voor de SP om vragen te stellen aan het college, en aan het college te vragen of zij hier iets aan gaan doen. Ook is de SP of dit impact heeft op het ziekteverzuim van de ambtenaren in het stadhuis.

De volledige vragen van de SP volgen hierna.

Schriftelijke vragen volgens art.43 raadsreglement van orde.

Geacht college,

Naar aanleiding van wederom een “verhitte” raadsvergadering (maar dan in de letterlijke zin!) afgelopen donderdag 1 juli, is het de SP weer opgevallen dat voor koeling van de raadszaal, grote mobiele airco’s, en kleinere ventilatortjes nodig zijn.

Het is ons vorig jaar ook al tijdens de zomerperiode opgevallen dat vanuit het hele gebouw mobiele staande ventilatortjes gehaald moesten worden, om maar enigszins de Raadszaal koel te krijgen.

Hierover hebben wij dus voor u de volgende vragen;

1. Bent u het met ons eens dat het bij de bouw geinstalleerde systeem van warmte-koude opslag in ons stadskantoor niet werkt. Zonee, waar baseert u dan alle mogelijke mobiele airco’s en ventilatortjes door het hele gebouw, op?

2. Kunt u ons iets vertellen over het ziekteverzuim onder ambtenaren tijdens de zomerperiode; ligt deze hoger dan gemiddeld (bijvoorbeeld in de winter, of andere omliggende stadskantoren)

3. Is het u bekend dat een aantal omliggende bedrijfspanden die op hetzelfde systeem zijn aangesloten, ook kampen met problemen om hun winkelruimten koel te krijgen tijdens de zomerperiode (o.a. Blokker en Sport2000 Bakker)

4. Is het u bekend dat men vaak,( nav problemen rond koeling/verwarming panden) naar elkaar wijst m.b.t. de problemen rond de installatie? (NUON wijst naar Gemeente, Gemeente wijst naar Bogro, Bogro wijst naar gemeente en vaak vice versa tussen gedrieen)

5. Heeft u wel eens gedacht om een schadeclaim bij de installateur neer te leggen wegens het disfunctioneren van het warmte-koude opslagsysteem? Zonee, waarom niet. Als u een auto koopt verwacht u toch ook dat hij de eerste jaren zeker vooruit kan rijden?

6. O.a bij Sport2000bakker is al een aantal keren door verschillende bedrijven gekeken naar een oplossing. Diverse keren is geconstateerd dat het inkomende water (vanuit een diepte onder het Stadskantoor opgepomt) te warm de panden binnenkomt om nog maar enigszins een koele werking in de airco’s te bewerkstelligen. Waarom is bij dit specifieke probleem nooit serieus naar een oplossing gekeken? Als u hier ja op antwoordt zou dat systeem toch normaal moeten functioneren. Projecten elders in den landen, met hetzelfde systeem werken wel.

7. Wanneer denkt u dat de mobiele airco’s en de vele ventilatortjes naar Marktplaats kunnen, daarmee aangevend dat het warmte-koude systeem wel werkt?

Bij voorbaat hartelijk dank, en vr. groet

Namens de SP fractie, Ronald Pleij

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen