Politie onderzoekt omgeving overval Jan van Henegouwenstraat

Politie Hollands Midden heeft vandaag de omgeving van de woning waar maandagnacht een gewapende overval plaatsvond, en de vluchtroute van de verdachten onderzocht. Daarbij werd de ME ingezet omdat die ervaring heeft met het uitkammen van een gebied. Gezocht werd naar mogelijke sporen van het incident.

In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 juni werd een gezin in haar woning aan de Jan van Henegouwenstraat in Alphen aan den Rijn overvallen door vijf mannen. Tijdens hun vlucht drongen drie van hen ook nog een woning aan de Filip van Bourgondiëstraat binnen en stalen de auto van de bewoner. Uiteindelijk konden die nacht twee verdachten nog in Alphen aan den Rijn worden aangehouden, de drie anderen werden na hun vlucht aangehouden in Waddinxveen.

De vijf verdachten zitten nog vast. Het gaat om een 56-jarige man uit Delft, drie mannen in de leeftijd van 41, 43 en 46 jaar uit Breda en een 38-jarige man zonder woon- of verblijfplaats. Zij worden donderdag 1 juli voorgeleid aan de rechter commissaris.

Omwonenden en andere getuigen die denken iets gezien te hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam (TGO), telefoon 0900-8844.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.