Verdachten van overval aangehouden

De politie heeft in de avond van maandag 28 en de nacht van dinsdag 29 juni vijf mannen aangehouden na een gewapende overval in een woning aan de Jan van Henegouwenstraat.

De politie kreeg rond 22.50 uur de melding van omwonenden dat er een vechtpartij was bij de woning waarbij er veel geschreeuw en gestommel werd gehoord. Doordat zij de situatie niet vertrouwden en de politie direct inschakelden konden de verdachten na een zoekactie worden aangehouden.

Woning
In de woning aan de Jan van Henegouwenstraat werd een daar wonend gezin vermoedelijk overvallen en bedreigd met een vuurwapen door vijf personen. Er raakte niemand uit de woning gewond. De verdachten verlieten daarna de woning en vluchtten richting de Prins Bernhardlaan. Direct werd de omgeving afgezocht door meerdere agenten. Nadat werd doorgegeven door de bewoners dat er mogelijk een explosief in hun woning was werden alle bewoners van de straat uit de woningen gehaald. Een explosieven verkenner van de politie heeft de woning onderzocht, maar er werd niets aangetroffen. Later werd ook de vluchtauto onderzocht, ook daar werd niets gevonden.

Woningen Filips van Bourgondiëstraat
Kort na de vlucht van de verdachten werd gemeld dat er een bewoner van een woning aan de Filips van Bourgondiëstraat gewond was geraakt na een gevecht in zijn woning met een persoon. Drie van de gevluchte verdachten waren zijn woning via de tuin binnengedrongen en waren kennelijk uit op zijn auto. Na het gevecht waarbij de bewoner, een 59-jarige man, licht gewond is geraakt zijn de drie mannen gevlucht met de auto van de bewoner. De bewoner heeft zich onder behandeling van een huisarts gesteld.

In dezelfde straat werden tijdens de zoekactie naar de verdachten, met onder meer een politiehond, de twee andere verdachten gezien. Een van de mannen gaf bij een sloot geen gehoor aan de politie om te blijven staan. De man probeerde te ontkomen waarna er door een agent is geschoten. De man werd in zijn been geraakt en wist zich even schuil te houden in een tuin van een andere woning waar hij kort daarna is aangehouden. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Een tweede man werd kort daarop, eveneens, aangetroffen in een sloot. De man zat tot zijn hoofd in het water en probeerde zich daar schuil te houden. De man werd aangehouden door een politiehondengeleider.

Vluchtauto
Nadat de drie verdachten met de auto van de bewoner van de Filips van Bourgondiëstraat waren gevlucht, zijn ze richting de N207 gereden, vermoedelijk in de richting van Gouda. Na deze informatie werd assistentie verleend door de Goudse agenten. De verdachten vluchtten richting de N207 naar Waddinxveen. Bij de hefbrug in Waddinxveen bleek dat de vluchtauto tegen een paal was gereden.
Op de Kanaaldijk, in de directe omgeving van de auto, werder drie mannen aangehouden.

Politie-inzet
Doordat de omwonenden alert reageerden konden de verdachten snel worden opgespoord. De politie heeft in Alphen meerdere agenten, motorrijders, een politiehondengeleider, de recherche en de technische recherche ingezet. Er werden tijdens de actie in totaal twintig agenten ingezet.

De politie doet verder onderzoek naar de gewapende overval en heeft een Team Grootschalig Opsporing (TGO) van 30 rechercheurs ingezet.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.