RIVM waarschuwt voor hitte

Vanwege de aanhoudende warmte heeft het RIVM het nationale hitteplan in werking gesteld. Gevoelige groepen zoals ouderen wordt geadviseerd om extra water te drinken, inspanning te vermijden, en zo veel mogelijk uit de warmte te blijven.  Veel ouderen hebben volgens het RIVM het idee dat ze voldoende drinken terwijl dat niet zo is. Mantelzorgers, verzorgingstehuizen en familieleden wordt daarom gevraagd een extra oogje in het zeil te houden.

Het hitteplan is in werking gesteld als het minimaal 4 dagen op rij 27 graden of warmer is/wordt. Deze week zal het nog warm blijven, en komend weekend worden zelfs temperaturen boven de 30 graden verwacht. Het hitteplan is in 2007 ingesteld in opdracht van het ministerie van volksgezondheid, nadat in 2006 in de hete zomer veel meer mensen overleden dan gebruikelijk.

Nu.NL: Nationaal Hitteplan in werking

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.