Politie ontmantelt hennepkwekerij

De politie heeft op vrijdag 18 juni omstreeks 18.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Klompenmaker. Eerder die dag kreeg de politie een melding dat er zich een hennepkwekerij in de woning zou bevinden. Toen zij voor de deur stond, rook zij al een henneplucht.
De politie ging de woning binnen en trof circa 300 hennepplanten aan. De planten en ander materiaal, zoals lampen, zijn in beslag genomen en vernietigd.
In de woning was niemand aanwezig. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.
Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. In 2009 heeft het korps 99 hennepkwekerijen opgerold.
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.
Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00