Cultuurleerlingen Scala winnen een “Oscar”

image

Daphne Thissen en Manon Hali, twee leerlingen van het Scala College, hebben afgelopen vrijdag de eerste prijs in de reclamewedstrijd ‘Daarom Duits’ in de wacht gesleept. Hun medeleerlingen Romy van der Zee en Sanne Jansen eindigden als derde.

De leerlingen werden op het ministerie van OCW samen met drie andere genomineerde groepen ontvangen door het Duitsland Instituut Amsterdam. Deze instelling schreef een wedstrijd uit onder scholieren van klas drie vmbo/havo/vwo. Zij moesten een filmpje produceren waarin zij verbeeldden, waarom het handig is goed Duits te kunnen spreken.

Na een inleiding van de Duits Nederlandse Handelskammer over het belang van Duits in de Nederlandse economie, werden de filmpjes vertoond. Een officiële jury met experts van het Goethe Instituut, het onderwijs  en de filmacademie beoordeelden de producten op: overtuigingskracht, originaliteit, humor en technische en artistieke kwaliteit.

Volgens het juryrapport sprongen de winnaars er vooral uit door hun creativiteit. Hun “stomme film”opzet in zwart wit, evenals de goede cameratechniek en de doordachte opbouw leverden een unaniem oordeel op van de jury en tien kaartjes voor een bezoek aan Movie Park Germany in Bottrop.

De winnaressen van de 3e prijs werden geprezen om hun natuurlijk enthousiasme dat aanstekelijk werkte. Zij hadden bovendien de boodschap slim verpakt. Wat in eerste instantie leek op een typische youtube-meisjesfilm, gaf toch voldoende redenen waarom Nederlanders Duits zouden moeten leren.

Bijna alle inzendingen hadden korter gemogen volgens de jury: reclame werkt beter als ze beknopt is. Alle genomineerden krijgen een kans om dat te leren: in september mogen zij een workshop van  juryvoorzitter Rob van den Idsert volgen op de Filmacademie in Amsterdam. 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.