26 NK deelnemers Electrolux AZC en drie medailles

Electrolux AZC kwam afgelopen weekend maar liefst met 26 deelnemers uit op het NK Combination Free Routine synchroon zwemmen in Ede en de NK-B schoonspringen dat gelijktijdig in eigen bad werd georganiseerd. Daarnaast demonstreerden nog eens acht master synchroon zwemsters buiten mededinging het ploegnummer dat zij deze zomer op de WK in Zweden showen.

imageResultaten Schoonspringen

Op dit niveau kan je niet zomaar meedoen. Het is dan ook heel bijzonder dat een amateurvereniging met weinig trainingsuren zoveel deelnemers voor het NK levert. De tweede NK dag leverde ook nog drie medailles op voor alle drie de deelnemers schoonspringen  Katja van Leeuwen (goud), Sanne de Witte en Damian Delil (beiden brons). Sanne de Witte zwom een dag eerder als jongste mee met de NK synchroon zwemmen.


Resultaten synchroonzwemmen

image De NK Combinatie is een vrij nieuw onderdeel van synchroon zwemmen, waar solo’s, duetten en ploeg in één nummer zijn gecombineerd. Deelname kan alleen na het behalen van twee zogenaamde limieten. Electrolux AZC heeft maar liefst twee complete ploegen: 10 meisjes tot vijftien jaar en 8 oudere meiden. De jongste ploeg zwom een wervelend nummer op de filmmuziek van Slumdog Miljonair, terwijl de junioren/senioren op de afwisselend grappige en meer klassieke muziek van Ice Age in het water dansten. De trainers Gaby Spaan, Rashida Gooren en Marit v.d. Vlugt zijn tevreden met een 11e en 7e plek. “Electrolux AZC staat bekend om haar originele ploegnummers. Nu de techniek nog aanscherpen. Maar qua aantal trainingsuren is dit het hoogst haalbare. Klasse, meiden !” 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.