Hennepkwekerij ontmanteld na inbraakmelding

De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 26 mei een hennepkwekerij ontmanteld.
Nadat een inbraakmelding was ontvangen in een woning aan de Zadelmaker was de politie snel ter plaatse. Om uit te sluiten dat er zich personen in de woning bevonden, werd het pand binnengegaan. Op de benedenverdieping was sprake van ernstige lekkage. Bij nader onderzoek werd op de bovenverdieping en zolder de in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. In totaal werden 462 planten en apparatuur aangetroffen. Na verder onderzoek werd de kwekerij ontmanteld. Planten en apparatuur zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd. De politie moet de bewoner van het pand nog spreken over de aanwezigheid van de hennepkwekerij.

HENNEPAANPAK POLITIE

Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Naar schatting gaat er jaarlijks 2,5 tot 5 miljard euro om in de hennepteelt, die steeds meer verweven is met de handel in harddrugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel. In 2009 heeft het korps 77 hennepkwekerijen opgerold.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17