Electrolux AZC strandt in halve finale

image Na de gewonnen wedstrijd uit in Borculo op zaterdag , waar het eerste team van Electrolux AZC een hele goede pot speelde tegen Schuurman BRC, waren de verwachtingen hoog voor de laatste wedstrijd in de play off halve finale in Alphen aan den Rijn. Ondanks het geweldig mooie weer togen bijna 300 waterpolo supporters naar zwembad de Hoorn om te komen kijken naar de laatste wedstrijd in deze play off. Voor de neutrale toeschouwer was zondermeer een goede pot te verwachten, voor de beide teams en hun aanhang stond er och net ietsjes meer op het spel.

Binnen 15 seconden was het AZC dat via een snelle aanval via Roeland Spijker de score wist te openen. BRC kon vlak daarna Ronald Sol verschalken, maar via een strafworp wist AZC toch nog weer de voorsprong te pakken. Deze eerste periode eindigde in een 2-3 achterstand, waarbij nog veel mogelijk leek.

De tweede periode begon met het gelijktrekken van de stand door AZC. BRC bleef echter stevig verdedigen, en de schoten van AZC smoorden in het blok of werden geweerd door de keeper van de Borculose ploeg. Weliswaar kon de thuisploeg nog een keer op voorsprong komen, maar halverwege de wdstrijd waren we allemaal qua stand net zo ver als in het begin: er stond weer een gelijke score op het bord van 6 tegen 6

In de derde periode pakte Schuurman BRC het beste van de wedstrijd. Daar waar AZC slechts één keer tot scoren kwam, wist de ploeg uit Borculo vier keer het net te vinden. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven in de laatste periode. Electrolux AZC deed wel pogingen, maar de aanvallen smoorden in de defensie van BRC.  Met een eindstand van 9-13 is Electrolux AZC voor deze play off uitgeschakeld, en zal Schuurman BRC het volgende week in de finaleronde mogen opnemen tegen de huidige lands en bekerkampioen Widex GZC Donk.

image Hiermee lijkt dit seizoen voor de heren 1 selectie van Electrolux AZC ten einde. Rest hun nog één taak: de interne kraker, die inmiddels traditie aan het worden is: de wedstrijd tegen de pupillen A en B! Bij deze wedstrijd zullen dan ook de eventuele nieuwe spelers van AZC worden voorgesteld en direct op de proef worden gesteld door de pupillen…

Scoreverloop 2-3, 4-3, 1-4, 2-3 (9-13)

Doelpunten AZC Kjell Boom 1, Roeland Spijker 1, Bjorn Boom 1, Pieter Boot 1, Chris Boot 1, Yoran Frauenfelder 2, Tjerk Kramer 2

Persoonlijke fouten AZC 6, BRC 6

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.