Dames SG De Gouwe-AZC nestelen zich nu op de derde plek

Afgelopen weekend stonden voor de dames van de SG De Gouwe-AZC twee wedstrijden op het programma. Zaterdag uit in Barendrecht tegen ZPB H&L Productions en zondag thuis tegen PSV/ Bekkers Autoschade. Op het spel stond een goede uitgangspositie in de naderende play offs te bewerkstelligen. De wedstrijd tegen ZPB ging qua spel gelijk op in de beginfase, maar de thuisploeg slaagde er via een break en een benutte strafworp in om op een 2-0 voorsprong te komen. De uitstekend spelende Lotte Huisman scoorde tegen, helaas ontging dit de arbitrage, waardoorSG De Gouwe-AZC achter de feiten aan bleef lopen. Tegen het eind van de eerste periode slaagde Suzan Kaynar slaagde er wel in de goal op het scorebord te krijgen. De tweede periode had  startgemeenschap Waddinxveen/Alphen  lange tijd het betere van het spel, maar met name de keepster van ZPB bleek een grote sta-in-de-weg. ZPB kon tweemaal, waarvan eenmaal opnieuw via een strafworp, tot scoren komen terwijl alleen Marjolein Russchenberg het net vond. Na de rust leek ZPB een onoverbrugbare kloof te slaan met 5-2, maar via 3 goed uitgespeelde manmeers, Karen Weerd, Gaby Hukker en Marjolein Russchenberg, trok SG De Gouwe-AZC de stand gelijk. Vlak voor het einde van de derde periode kwamen de bezoekers via een goede individuele actie van Niki Hukker zelfs op voorsprong. Helaas kon ZPB via een afstandsschot vanuit de bal uit name direct tegen scoren. In de laatste periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Genoeg kansen voor beide goals, maar veel van deze kansen werden gemist. Lotte Huisman bracht SG De Gouwe-AZC op voorsprong, maar uit een manmeer kwam ZPB op gelijke hoogte. Vervolgens was het aan ZPB om op voorsprong te komen totdat Karen Weerd de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Het laatste woord was echter aan de thuisploeg die de eindstand op 9-8 bepaalde. Bij vlagen had SG De Gouwe-AZC goed gespeeld en zich gelijkwaardig getoond aan ZPB. Een nederlaag met opgeheven hoofd, maar het leverde dus geen enkel broodnodig punt op.

Periode standen ZPB H&L Productions -SG De Gouwe-AZC: 2-1, 2-1, 2-4, 3-2 (9-8) Doelpunten SG De Gouwe-AZC: Marjolein Russchenberg 2, Karen Weerd 2, Suzan Kaynar,  Gaby Hukker, Lotte Huisman, Niki Hukker                                                                        Manmeer SG De Gouwe-AZC: 3 uit 6

 

Zondag kwam de directe concurrent voor in de play offs belangrijke derde plaats, PSV/ Bekkers Autoschade op bezoek. Het begin van de thuisploeg was overdonderend. Via snel en goed spel kwamen Lotte Huisman, Gaby Hukker en Karen Weerd tot scoren. Helaas kon de thuisploeg op dat moment niet direct doordrukken. Verdere kansen werden gemist en uit een overtal situatie kon PSV terug in de wedstrijd komen. In de tweede periode liet SG De Gouwe-AZC het in eerste instantie afweten voor het doel en  kwam PSV zelfs weer op gelijke hoogte. Marjolein Russchenberg zorgde ervoor dat er toch gerust kon gaan worden met een kleine voorsprong. In de derde periode was de thuisploeg echter weer volledig bij de les. Met vloeiende aanvallen, nu wel afgesloten met goede schoten werd er afstand genomen van PSV. Twee doelpunten van Suzan Kaynar alsmede Karen Weerd  en scores van Sandra Berckenkamp en Esme Spoor lieten er geen twijfel over bestaan wie in deze wedstrijd het meeste recht had op de winst. In de laatste periode liet de thuisploeg de teugels iets te ver vieren waardoor PSV de stand nog een dragelijker aanzien kon geven. De bezoekers scoorde nog driemaal waar de dames van SG De Gouwe-AZC slechts zelden tot een schot kon komen. Ook de twee toegekende strafworpen bleken niet besteed aan de thuis spelende dames. Door de opgebouwde voorsprong kwam de overwinning niet meer in gevaar, maar het is jammer dat het goede spel van de derde periode geen vervolg gegeven kon worden. Zaterdag om 19.30 uur wacht in Haarlem de laatste tegenstander van het reguliere seizoen. Bij winst is SG De Gouwe-AZC verzekerd van de derde plek en daarmee een gunstige uitgangspositie in de play offs voor de degradatie wedstrijden.

Periode standen SG De Gouwe-AZC –PSV/ Bekkers Autoschade : 3-1, 1-2, 6-1, 0-3 (10-7) Doelpunten SG De Gouwe-AZC: Karen Weerd 3, Suzan Kaynar 2,  Gaby Hukker, Lotte Huisman, Sandra Berckenkamp, Marjolein Russchenberg en Esme Spoor                               Manmeer SG De Gouwe-AZC: 1 uit 4

Dames 2 won met een team dat niet volledig op sterkte was met 1 punt verschil uit in bodegraven. Dames 3 kon vaak geen goed doen in de ogen van de scheidsrechter in Sassenheim en verloor geflatteerd met grote cijfers. Meisjes A en B vonden in Donk een te zware tegenstander, maar Meisjes A won op zondag wel van Vlaardingen meisjes B

De uitslagen van dit weekend van 10 en 11 april.

Dames 1 ZPB H&L Productions 1 – SG De Gouwe-AZC 1 9 – 8
Dames 1 SG De Gouwe-AZC 1 – PSV/Bekkers Auto. 1 10 – 7
Dames 2 Hoogenboom/BZ&PC 1 – SG De Gouwe-AZC 2 6 – 7
Dames 3 Sassenheim 2 – SG De Gouwe-AZC 3 9 – 1
Meisjes A Widex GZC Donk BM1 – SG De Gouwe-AZC BM1 15 – 1
Meisjes A SG De Gouwe-AZC BM1 – PoD ZV Vlaardingen BM1 5 – 3
Meisjes B Widex GZC Donk BM2 – SG De Gouwe-AZC BM2 5 – 4

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen