Expositie “Geslaagde Kunst” bij STAA

De STAA galerie presenteert met trots de nieuwe expositie GESLAAGDE KUNST. Tijdens deze expositie laten zes veelbelovende, net afgestudeerde kunstenaars hun werk zien. Ook in 2008 is STAA er in geslaagd nieuw talent te scouten tijdens de eindexamenexposities van verschillende kunstacademies. De tentoonstelling loopt van 28 januari t/m 2 maart 2009. De opening wordt verricht op zaterdag 31 januari om 16.00 uur door Robert Blom, wethouder cultuur van Alphen aan den Rijn.

Lees verder voor meer informatie over de afgestudeerde kunstenaars en voorbeelden van hun werk.

Corrie Blanken (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) schildert beelden uit haar omgeving die haar boeien. De basis voor haar schilderijen is fotografie, waarbij zij herkenbare, maar enigszins vervreemdende structuren in beeld brengt. Bij het schilderen is de vraag dan: wat maakt bijvoorbeeld ijs tot ijs, riet tot riet, in een poging al het overbodige weg te laten en tot enige abstractie te komen. Uiteindelijk werd ‘vagen’ een vast onderdeel van haar techniek. Door dit vagen ontstaat een film over het oorspronkelijke beeld en wordt datgene wat er te zien is op afstand geplaatst. Haar bedoeling daarbij is dat de toeschouwer, bij gebrek aan scherpte, overgaat op een andere manier van kijken.

A 61331

Fleur Hilhorst (Academie voor Beeldende Vorming, Amsterdam) probeert situaties, zoals zij die op dat moment ervaart, beeldend vast te leggen. Haar medium is fotografie. Hilhorst gebruikt per gebeurtenis soms meerdere beelden, die zij vervolgens tot boeiende fotocollages verwerkt, waarin de verschillende onderdelen toch weer in één beeld zijn waar te nemen. Esthetiek en de prikkeling voor een onderliggende gedachte of verhaal zijn de belangrijkste elementen in haar werk. www.fleurhilhorst.nl

fleur hilhorst

Bram de Jong (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) houdt zich bezig met de banaliteit van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Door het reproduceren van deze voorwerpen, in een schaalverhouding van 1 : 1, probeert hij verbazing bij het publiek op te roepen. Hij gebruikt daarvoor een ander materiaal dan het oorspronkelijke, bijvoorbeeld vilt voor straatmeubilair en keramiek voor dozen van karton. Het contrast roep vervreemding op, zet aan tot het stellen van vragen en tot een kritische beschouwing van het oorspronkelijk alledaagse object. www.bramdejong.combram de jong 1 bram de jong 4

Patricia Kamps (Academie voor Beeldende Vorming, Amsterdam) onderzoekt de verhouding tussen schoonheid en afstotelijkheid. “Van schoonheid weten we dat het grotendeels wordt bepaald door tijd, cultuur en eigen ideeën. Afstotelijkheid lijkt door de eeuwen heen nauwelijks te veranderen.” Kamps gebruikt voor haar werk dode dieren, sommige half vergaan, gemummificeerd, andere opgezet of anders verwerkt in combinatie met sieraden. Met deze confronterende beelden probeert zij bewustzijn bij de toeschouwer te creëren. www.patriciakamps.artolive.nl

p.kamps p.kamps2

Sjoerd van Leeuwen (Academie voor Beeldende Vorming, Amsterdam) vertelt de fictieve geschiedenis van het eiland ‘Svadblari’, dat gesitueerd is nabij de Noordpool. De collectie bestaat uit een aantal archeologische vondsten van het eiland en bevat een aantal duidelijk terugkerende thema’s, zoals de verhouding tussen mens en natuur, natuurreligies en sekatarisme. Doordat er gaten zitten in de informatie is het vervolgens aan de toeschouwer links te leggen tussen de verschillende afbeeldingen en voorwerpen om zo zijn eigen verhaal te vormen. www.svadblari.nl

sjoerd v. leeuwen

Karlijn Zinken (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) zoekt in haar meest recente werk naar momenten van lijden, pijn en verdriet die iedereen kent. De vertaling bestaat uit ruimtelijk werk van lichamen, waarin deze momenten onvermijdelijk fysieke sporen hebben achtergelaten. Zij ontdoet de lichamen van, in haar ogen, overbodige lichaamsdelen. De zoektocht naar kwetsbaarheid uit zich in haar materiaalkeuze: was en herkenbare voorwerpen, aangetast zijn door de tijd.

karlijn zinken

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen