Geslaagd carnavalsweekend voor De Cascarvieten

Dat het afgelopen weekend carnaval is geweest in Alphen aan den Rijn, kunnen velen bevestigen. Rond de 800 bezoekers zijn er geweest tijdens het boerenbal zaterdagavond en die zelfde middag waren er honderden kleintjes die allen verkleed aan het zingen en dansen waren tijdens de Kindermiddag. Het weekend begon op Friday Night met veel glitter en glamour tijdens de Bling Bling Party.

Bling Bling
Cascar’s Friday Night was de avond waarvoor de glitters en velen sieraden uit de kast getrokken werden. Elke bezoeker had op eigen wijze voldaan aan het thema Bling Bling. De avond werd aan elkaar geknoopt door VJ Music Express met een videowall show. Zanger Rob Soren zette de boel op zijn kop met gezellige meezingers. Ook werd de avond afgewisseld met spetterende optredens van de dansgardes en het Eigen Inbreng (EI).

Kindercarnaval
De zaterdagmiddag was het feest voor de kleintjes onder ons. Hun nieuwe Jeugdprins en page werden onthuld na het aftellen van 11 naar 0. De nieuwe Jeugdprins is Jordy Motta 10 jaar en zijn page is Marente Barentsen 9 jaar. Een grote verrassing voor de grote Prins Cascar XLI Peter Barentsen, want de page is zijn dochter. Helaas was het deze middag ook het afscheid voor de oude Jeugdprins en page, Niels Gartner en Yara van Hemessen, maar zeiden ze, ze konden terugkijken op een heel leuk jaar. De clown Teddy Klarinetti en zijn Acrobaten zorgden voor de nodige oe’s, aa’s en lachsalvo’s. De Dansgardes en de Jeugdraad van 11 zorgden voor een aantal leuke optredens van o.a. Kinderen voor Kinderen. Na heerlijk gedanst te hebben tijdens de disco op het podium en de uitreiking van de prijs voor de mooist verklede kinderen uit de zaal, was het weer tijd om naar huis te gaan en lekker te gaan slapen.

Boerenbal
Op de zaterdagavond was het traditionele boerenbal. Honderden bezoekers gekleed in boerenkiel gingen uit hun dak op muziek van de band “Vanavond Niet Schat”. Een hossende menigte ontstond toen blaaskapel “Tussendoortje” de klanken inzette voor een polonaise. DJ Roderick zorgde voor een dansende en swingende zaal. Liefhebbers van discomuziek waren te vinden in de benedenzaal van Avifauna. Ook deze avond werden er optredens door de dansgardes en het EI verzorgd. Een showdans met een heerlijke beat en leuke meiden zorgden voor een hoop gejoel van het publiek. De liedjes die het EI brachten van onder andere Frans Bauer, Kinderen voor Kinderen en andere bekende meezingers, werden door de zaal gewaardeerd en volop meegezongen. Al met al een spetterend en vooral gezellig feest tot in de late uurtjes.

Familiefeest
De zondagmiddag is traditioneel de middag van het familiecarnaval. Jong en oud komen dan samen om het weekend nog even de revue te laten passeren. De zeer druk bezochte middag was een groot succes. Voor diegene die het gemist hadden danste de gardes nog een keer hun dans en deed het EI hun meezingers nog een keer dunnetjes over. Op de late middag nadat iedereen weer helemaal bijgepraat was, werd er polonaise gelopen en er ontstond een lange rij op de grond waarin mensen al roeiend uit hun dak gingen op muziek van DJ Roderick en “De Bruine Hoek”.

Sleutel van Castellum
Toen was het alweer dinsdagmiddag 17.11 uur en werd de sleutel van Castellum door Prins Cascar XLI weer aan de Locoburgermeester Groen in ‘t Wout, Beschermheer burgermeester Schoof kon er niet bij zijn, in het gemeentehuis overhandigd en werd Castellum weer Alphen aan den Rijn. Iedereen heeft nog meegedanst op het nummer Tjsie tsjie wa, om nog even het echte carnavalsgevoel te beleven. Spreekstalmeester Frank Verschuur bedankte de pers voor alle aandacht en in het bijzonder werd Cees Nagtegaal van het Witte Weekblad genoemd, omdat hij er bijna altijd bij is geweest. Er werd nog een drankje gedronken en toen was het echt voorbij. Maar elf november wordt de sleutel wederom opgehaald om een knallend nieuw carnavalsseizoen te openen.

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen