Voormalig pand SWA ontruimd

Gisterenavond is tijdens een politieactie het voormalige bedrijfspand van de Sociale Werkplaats Alphen aan den Rijn (SWA) aan de Eikenlaan ontruimd. Na de ontruiming heeft de gemeente het pand opnieuw in bezit genomen. Het pand werd sinds december 2004 gekraakt door jongeren.

Aanvankelijk werd het pand gekraakt door jongeren, die daar een cultureel platform voor ogen hadden. De gemeente, in het besef dat de krakers er niet uit gezet konden worden, is toen met hen in gesprek gegaan over het treffen van een tijdelijke gebruiksregeling. Dit werd doorkruist doordat de oorspronkelijke krakers het pand verlieten. Volgens hen was er sprake van intimidatie en drugshandel door derden.

Het pand wordt nu tijdelijk bewaakt door een beveiligingsbureau om illegale activiteiten te voorkomen. Binnenkort komen er via Interim Vastgoedbeheer anti-kraak bewoners in het pand.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.