Klassiek Muziekfestival in Alphen

Voor de derde keer presenteert The International Holland Music Sessions (TIHMS) in samenwerking met Junior Kamer Alphen aan den Rijn een muziekfestival van internationale allure in het atrium van het Stadhuis. Het klassiek muziekfestival is een podium voor zeer getalenteerde jonge internationale musici die naast Alphen aan den Rijn ook optreden in steden als Riga, Amsterdam, Helsinki en Bratislava.

In voorgaande edities liep het programma uiteen van een sonate van Beethoven tot een masterclass van Herman Braune. Ook dit jaar zal er weer een gevarieerd programma worden uitgevoerd, waarbij ook een speciale uitvoering voor kinderen is meegenomen zodat zij op een ontspannen manier met klassieke muziek in aanraking kunnen komen.

Het festival bestaat uit een drietal concerten op 10, 11 en 12 november, waarbij toptalenten hun kunsten tentoonspreiden. Deze jonge musici volgden in Nederland de zogenaamde “Masterclasses” tijdens de Summer Academy van TIHMS. Deze toptalenten zijn geselecteerd na audities in onder andere Berlijn, Boedapest, Londen, Los Angeles, Moskou, New York, Parijs, St Petersburg Tokio en Wenen. Tijdens de “Masterclasses” werden zij onderwezen door gerenommeerde musici en pedagogen zoals Karl-Henz Kämmerling, Nobuko Imai, György Pauk, Naum Grubert en Herman Krebbers.

Nu mogen wij in Alphen aan den Rijn meegenieten van deze uitzonderlijke talenten. 

Donderdag kunt u getuige zijn van een echte Masterclass opera gedoceerd door Henk Smit, bas-bariton, met medewerking van Esther Spierings (afkomstig uit de regio), mezzo-sopraan, en Jeroen Sarphati, pianist. Uitgevoerd worden Gioacchino Rossini uit de opera ‘il Barbiere di Siviglia’; aria van Rosina ‘Una voce poco fa’ en Georg Fiedrich Händel uit de opera ‘Rinaldo’: aria van Almirena ‘Cara sposa’.

Vrijdag zal het Amsterdams Strijktrio, bestaande uit Cecilia Bernardini, viool, Manuel Visser, altviool en Erwin de Wit, cello, het volgende ten gehore brengen: Wolfgang Amadeus Mozart uit driestemmige fuga_s voor strijktrio KV 404a Adagio en Fuga in f kl. t., Johann Sebastian Bach uit ‘8 fughe per clavecimbalo’, Adagio-Fuga en Ludwig van Beethoven ‘Serenade’ in D gr.t., opus 8.

Het festival wordt zaterdag afgesloten met een speciaal kinderconcert voor families met kinderen. Het Wervelwind Ensemble, bestaande uit Magda van der Kooi, fluit, Douwe Jan van der Meulen, hobo, Rudi van Hest, klarinet, Anneke Wensink, hoorn, Akiko Kasama, fagot, en Ingólfur Vilhjátmsson, basklarinet, brengen het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’, geschreven en gecomponeerd door de Russische componist Sergej Prokofjev, ten gehore. Het verhaal wordt door een verteller overgedragen, waarbij de personages en het verhaal worden uitgebeeld in muzikale thema’s.

De concerten zullen om 20.30 uur aanvangen, met uitzondering van de kindermiddag. Deze zal om 14.30 uur aanvangen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via het Uitburo (0900-0191; www.uitburo.nl) en VVV voor de prijs van € 12,—en € 6,—voor jongeren tot 27 jaar.

Voor informatie over Junior Kamer Alphen aan den Rijn en haar activiteiten; kijk op www.jkalphen.nl.

Voor meer informatie over The International Holland Music Sessions, kijk op www.hollandmusicsessions.com.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.