Aanhoudingen na uitdagen politie

De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober twee Alphenaren van 39 jaar aangehouden. Een hondengeleider van de politie surveilleerde die nacht in het centrum toen hij op de Hooftstraat ter hoogte van het internetcafé een groep mannen zag staan met daartegenover twee anderen. De agent zag dat de twee druk met de armen zwaaiden in de richting van de groep personen en tegelijk de groep uitdaagden om te vechten. Een van de twee mannen richtte zich vervolgens op de agent toen deze kwam aanrijden. De man plaatste zijn handen op het portier van de politie auto stak zijn hoofd door het openstaande raam en schreeuwde hierop naar de agent. De man belette hierna de agent toen deze wilde uitstappen. De agent moest terugduwen om het portier te kunnen openen. Toen de man dicht tegen de agent stond duwde de agent de man naar achteren om afstand te creëren. Hierop begon ook de tweede man zich ermee te bemoeien. Omdat de situatie uit de hand dreigde te lopen en meerdere personen zich verzamelden bij de politieauto werd assistentie ingeroepen. De agent probeerde zijn hond uit de auto te halen maar dit werd belet door één van de mannen. Hierna ontstond kort duw en trek werk waarbij de agent kans zag zijn hond uit de auto te halen. De twee mannen weigerden vervolgens te voldoen aan het bevel van de agent zich te verwijderen. Een van hen kwam dreigend op de agent gelopen waarna de agent zijn wapenstok heeft moeten gebruiken. Na de komst van meerdere agenten konden de mannen worden aangehouden.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.