Diverse verkeerscontroles

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft in de week van maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober verschillende snelheidscontroles gehouden op de N11. Maandag controleerde het team met behulp van de lasergun. Vier snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd. Met de lasergun worden vooral de hogere snelheidsovertreders eruit gepikt en direct met hun snelheid geconfronteerd.
Dinsdag controleerde het RVHT met de radarauto. Een kleine twee procent reed te hard. Deze 85 bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Bij een lasercontrole op woensdag nam het RVHT het rijbewijs in van een 20-jarige man uit Wassenaar. Deze zogenoemde ‘beginnend bestuurder’ (minder dan 5 jaar in het bezit van een rijbewijs) reed 165 km/uur. Bij meer dan 50 km/uur wordt rijbewijs altijd ingevorderd. Ook drie andere snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd.
Vrijdag 28 oktober reed bij een radarcontrole ruim twee procent te hard. Deze 147 bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 24 oktober een bromfietscontrole gehouden in Alphen a/d Rijn. Drie bromfietsers kregen een bekeuring voor een te hoge constructiesnelheid en één bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij een oranje plaatje op zijn bromfiets had.

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 26 oktober een gordelcontrole gehouden, onder andere op de Churchilllaan en de Koperweg. Drie personen kregen een boete van 45 euro omdat zij geen gordel droegen. Het ging om twee bestuurders en één passagier. Zowel de passagier voorin moet de gordel dragen als de passagiers achterin, tenzij er op de achterbank geen gordels zijn.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.